Arbuusi-feta salat

Mida paremat veel tahta, kui kiiresti valmivat värsket ja maitsvat toidukorda? Sobib hästi ka šašlõki või grillliha kõrvale.

Valmistusaeg: 15 min 4-le

Vaja läheb:
poolik arbuus
100 g feta juustu
3 peotäit rukolat
0,5 dl palsamiäädikat + veidi suhkrut
soola-pipart

Pese ja tükelda arbuus kuubikuteks – kui ostsid ilma seemneteta arbuusi on eriti lihtne, kuid seemnetega arbuusil on apetiitsem ning parem, kui võtad tükkidest seemned välja. Aseta arbuusikuubikud kaussi. Pese vajadusel rukola ning puista arbuusitükkide peale. Lisa veidi soola ja pipart ning sega salat kergelt läbi. Tükelda feta juust kuubikuteks ning aseta salatile peale.

Pane kastrulisse palsamiäädikas ning lisa veidi suhkrut (kui lisad suhkrut palju, siis muutub segu kiirelt iirise tekstuuriga). Kuumuta äädika-suhkru segu keskmisel tulel, aeg-ajalt segades, senikaua, kui segu on veidi paksenenud. Kui tõstad segu tulelt ära ja jätad jahtuma, siis see pakseneb veelgi. Nirista valminud kaste salatile ning serveeri koheselt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*