Juustune kukeseenesupp


Kuna mul tuli kukeseenesupi isu ja neid ilmselt kuskilt lume seest värketena välja ei saa kaevata, siis kasutan sügavkülmutatud seeni. Vähestest koostisosadest kergesti valmiv supp!

Valmistusaeg: 45 minutit Kogus: 6-le

Vaja läheb:
2 spl võid
umbes 200 g sügavkülmutatud kukeseeni või 400 g värskeid
2 sibulat
~5-6 porgandit (kui kasutad värskeid väiksemaid porgandeid)
1 l puljongit
200 g sulatatud juustu
maitsestamiseks soola, pipart, tilli

Kui kasutad värskeid kukeseeni (kogus peaks neil olema umbes 400 g)! Puhasta ja loputa vajadusel väiksest mustusest kukeseened. Aseta seened pannile ning kuumuta neid seni, kuni kogu vedelik, mis neist pannile tuli on aurustunud. Lisa seentele või ning prae kergelt läbi. Tõsta seened kõrvale.

Haki sibulad ja porgandid väiksemateks tükkideks. Kuumuta potis õli ning lisa juurde sibula- ja porganditükid. Maitsesta soola-pipraga. Prae kuni sibul ja porgand on pehmenenud. Lisa hulka seened (kui kasutad sügavkülmutatud, siis lisa need), kuumuta veidi ning kalla peale kuum puljong.

Keeda suppi umbes 6-10 minutit, kuni porganditükid on pehmed.

Kui kasutad supis värskeid porgandeid, siis ei ole keetmisaeg üldse pikk, sest värsked porgandid valmivad kiirelt. Seetõttu jälgi hoopis, et porgandeid liiga pehmeks ei keeda.

Sega supile juurde sulajuust ning soovil hakitud maitseroheline. Seejärel lase supp korraks veel keema ning serveeri ahjus krõbedaks grillitud saia ja maitsevõiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*