Koorene kanakaste

See kaste on esimene kaste, mille ma ise, täiesti üksinda, valmistasin. Esimeseks kastmeks ma jahukastet ei julenud valmistada (hiljem julgesin ning ka minema viskasin) ning selline koorene kanakaste, kõikide maitsvate juurviljadega, tundus hea valik. Ja oligi! See kaste võlus nii mind kui mu abikaasat ning on pere lemmikuks tänaseni.

Valmistusaeg: umbes 35 minutit Kogus: 4-6 inimest

Vaja läheb:
umbes 300 g kanafileed
1 väike purk maisi – 140 g
150 g rohelisi konserveeritud herneid
1 paprika
2 suuremat porgandit
1 mugulsibul
0,5 dl magusat tsillikastet (nt Thai Choice oma)
400 g vahukoort
2 spl sulajuustu
maitsestamiseks soola, pipart ja karrit

Söögitegemise hõlbustamiseks hakin mina tavaliselt kõik koostisosad eelnevalt valmis – kuna sellesse kastmesse neid rohkem läheb, siis töö käigus on mugav muudkui valmis lõigatud tükke kastmele juurde lisada.

Pruunista pannil sibul, lisa kuubikuteks lõigatud kana ning pruunista veidi. Lisa õhukesteks viiludeks lõigatud porgand, lase veidi aega praadida. Kui porgand on veidi juba pehmem, siis lisa ülejäänud juurviljad (kuna neid ei ole vaja eraldi hautada vms ning hiljem koore lisamisel valmivad nad veelgi, siis väga vara, neid kastmesse lisada ei ole vaja. Tavaliselt jätan paprika lisamise kõige viimaseks, kuna mulle meeldib, kui paprika jääb veidi rohkem krõmpsuv.

Maitsetsa soola-pipra ning karriga. Kuumuta korralikult pannitäis maitsvat läbi ning lisa vahukoor ja tsillikaste. Kui kaste on soojenenud, lisa sulajuust, sega seni, kuni juust on sulanud ning lase kastmel korraks keema tõusta.

Keeda kastmele juurde riisi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*