Šokolaadi vormikook

Antud šokolaadi vormikoogi jaoks on vaja spetsiaalseid väikseid keraamilisi ahjuvorme. Minul on vormid 12 cm läbimõõduga. Neid saab kasutada näiteks peenema õhtusöögi jaoks eraldi serveeringute tegemiseks. Õige konsistentsiga kook jääb seest veidi “niiske”.

Valmistusaeg: 40 minutit Kogus: kaks kooki, 12 cm läbimõõduga vormi sisse

Vaja läheb:
85 g võid
80 g pruuni suhkrut
1 suur muna
45 g jahu
22 g kakaopulbrit
0,5 tl soola
100 g šokolaadinööpe
serveerimisel soovil vaniljejäätist

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Tee vormid võiga kokku ning aseta hetkel kõrvale.

Sulata kastrulis või, lase veidi jahtuda ning mikserda pruuni suhkruga läbi. Lisa segule muna ning mikserda nii kaua, kui segu on ühtlaselt segunenud ning muutunud heledamaks. Eraldi teises kausis sega kokku jahu, kakao ja sool, sega kergelt läbi ning sõelu muna-võisegu hulka. Sega segu seni, kuni kõik on ühtlaselt segunenud ning lisa šokolaaditükid.

Tõsta tainas lusikaga ahjuvormidele ning silu pealt ühtlasemaks. Küpseta kooke 25 minutit 180 kraadises ahjus. Kontrolli hambatikuga koogi valmimist – hambatikk peab jääma puhas (üksikud jäljed šokolaadist võivad näha jääda – neid tekitavad šokolaadinööbid).

Tõsta vormid ahjust välja, ole söömisel ettevaatlik, kuna vormid on väga kuumad. Söö soojalt ning koos jäätisega.

Retsept on võetud Kitchen335co blogist, kuid veidi kohandatud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*