Täidetud munad

Traditsiooniline suupiste, mida leiab enamikelt eestlaste pidulaudadelt, kuid miks mitte teha teinekord neid niisama söömiseks.

Valmistusaeg: umbes 1 tund Portsjonid: 12 täidetud muna

Vaja läheb:
8 muna – nendest 8 munakollast ning 12 pooleks lõigatud munapoolt
30 g sulajuustu
15 g majoneesi
3 spl hapukoort
suurem törts sinepit
näpuotsaga soola

Keeda munad kõvaks. Kõvade munade keetmiseks keeda neid 10-15 minutit (keetmisaja algust arvesta momendist, kui vesi potis keema läheb). Kui munad on valmis, siis vala keev vesi potist ära ning kalla juurde jääkülm vesi, et munad kiiresti maha jahutada. Kui vesi soojeneb vaheta see uue külma vee vastu välja. Korda protsessi senikaua kuniks munad on täiesti maha jahtunud.

Koori munad ettevaatlikult ära ning lõika pikuti pooleks. Tõsta lusika abiga munavalge seest munakollased blendrisse ning laota poolitatud munavalged serveerimisvaagnale. Munakollastele lisa juurde sulajuust, majonees, hapukoor, sinep ja sool ning blenderda segu ühtlaseks. Kui segu jääb liiga kuiv, siis lisa teelusikatäite haaval hapukoort juurde ning blenderda uuesti ühtlaseks.

Tõsta munakollase vaht pritsikotti, millele oled pannud sobiva koogipritsi otsiku, muidugi võib alati munavalged täita munakollase täidisega lusika abiga. Soovil puista peale garneering. Mina raputan peale näiteks paprika väikseid tükke või hakitud maitserohelist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*