Kuum šokolaadijook

Igal aastal, sügis-talvisel perioodil, kui ilmad jahedamaks lähevad, tuleb mul isu juua kakaod. Sellel aastal proovisin valmistada hoopiski ehedat kuuma šokolaadijooki, mis on rammus ning maitselt rikkalikult šokolaadine.

Valmistusaeg: 15 minutit Kogus: ühele (üks tassitäis)

Vaja läheb:
150 ml piima (soovituslikult täispiim)
100 ml vahukoort
60 g tumedat šokolaadi
1 kaneelikoor
2 spl suhkrut (suhkru võib asendada ka meega)
soovil väikseid vahukomme

Haki šokolaad peeneks ning tõsta hetkeks kõrvale. Vala piim potti, lisa kaneelikoor, suhkur ning eelnevalt peeneks hakitud šokolaad. Kuumuta (veidi madalamal kuumusel) piima-šokolaadisegu nii kaua, kuni šokolaad on ühtlaselt sulanud. Eemalda potist kaneelikoor ning tõsta šokolaadijook hetkeks kõrvale veidikeseks jahtuma. Vahusta mikseriga vahukoor ning sega veidi jahtunud piima ja šokolaadi sisse. Vala jook tassi ning soovil puista peale vahukomme.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*