Retseptid pildis

Moorapead

Moorapead

Lapsepõlvest mäletame nii huvitavaid kui ka imelikke toite/maiuseid, mis olid meie lemmikud. Näiteks super hea magustoit oli (ja on siiani)...

Loe edasi
Suhkruküpsised ja nende kaunistamine

Suhkruküpsised ja nende kaunistamine

Välismaal on laialdasemalt levinud suhkruküpsiste kaunis glasuuriga katmine. Midagi sarnast teevad eestlased jõulude eel ja ajal piparkookidega, kuid see ei...

Loe edasi
Pulgakoogid

Pulgakoogid

Pulgakookide valmistamise katsetus number 2. Seekord valmistasin täiesti klassikalise sisuga pulgakoogid (algselt vähemalt) ning pildistasin taaskord ülesse tegevuskäigu, et neid...

Loe edasi
Pulgakoogid – Oreo küpsiste ja maapähklivõiga

Pulgakoogid – Oreo küpsiste ja maapähklivõiga

Pulgakookide valmistamine on mõnus nokitsemine. Koogitaina tegemine ei võta kaua aega - kõik koostisosad blendris ühtlaseks lasta ja valmis, kuid...

Loe edasi
Kuivatatud apelsinid

Kuivatatud apelsinid

Kuivatatud apelsinid leiavad jõulude ajal mitmekülgset kasutust. Nendest saad teha lihtsad kuuseehted, kaunistada torti, asetada jõululauale dekoratiivseks efektiks või miks...

Loe edasi
Piparkoogid

Piparkoogid

Käes on aasta kõige oodatum aeg - jõulukuu! Toa saab ehtida jõulurüüsse, sättida jõulusokid kaminasimsile, panna põlema küünlad, sättida kõikvõimalikud...

Loe edasi
Ekleerid klassikalise vaniljekeedukreemi täidisega

Ekleerid klassikalise vaniljekeedukreemi täidisega

Ekleerid kujutavad endas keedutainast pikliku kujuga koogikesi, mis on seest täidetud keedukreemiga ning pealt kaetud (enamasti) šokolaadiglasuuriga. Ekleeride (éclair) nimetus,...

Loe edasi
Keedutainas

Keedutainas

Keedutainas - nagu nimeski juba sisse kirjutatud, on tainas, mida valmistatakse keetmise teel. Taina kergituselemendiks ei ole pärm, küpsetuspulber ega...

Loe edasi
Leiva küpsetamine

Leiva küpsetamine

NB! Antud kogused on ühe leiva tegemiseks - 30 cm pikkuse leivavormi sisse! Isetehtud leival on mitmeid eeliseid - tead...

Loe edasi
Vastlad ja vastlakuklid

Vastlad ja vastlakuklid

Vastlapäev (ka lihaheite-, liugu- ning pudrupäev) on liikuv püha, kuid alati kindlal nädalapäeval - teisipäeval! Sõna „vastlapäev“ tuleneb alamsaksakeelsest sõnast...

Loe edasi