Laimi-toorjuustukook

Küpsetamata kooke on mõnus valmistada peolaudadele päev enne. Nii on peo päeval kook juba külmkapis valmis, ootab serveerimist ning südamerahuga saab tegeleda muude asjadega. Selleks koogiks sobib ideaalselt näiteks see laimi-toorjuustukoogi retsept, mida jagan:

Valmistusaeg: 20-30 minutit + aeg tahenemiseks – miinimun aeg 5-6 tundi kuni üleöö Portsjonid: 24 cm läbimõõdu suurusega kook – 12 tk

Koogipõhja tegemiseks läheb vaja:
250 g Digestive küpsiseid
125 g võid

Täidise jaoks:
400 g maitsestamata toorjuustu – toasooja
100 g hapukoort
2 keskmises suuruses laimi koor ja mahl
150 g valget šokolaadi
2 dl vahukoort

Kaunistamiseks: laimi viile, mustikaid, pistaatsiapähkleid või muud meelepärast

Tõsta toorjuust külmkapist välja, et see muutuks toasoojaks. Samal ajal korista veidi või loe raamatut.

Koogipõhja tegemiseks purusta köögikombainis (või lihahaamri vms käepärasega) küpsised või kasuta valmis Digestive küpsisepuru, tõsta suurde kaussi ning jäta hetkeks ootele. Sulata kastrulis või ning kalla küpsisepuru peale. Sega segu ühtlaseks ning suru ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta põhi kõrvale ning valmista täidis.

Täidise tegemiseks riivi laimidelt koor ning pressi mahl välja. Tõsta kõrvale, et saaksid need hiljem täidisesse lisada. Sega suures kausis omavahel toasoe toorjuust ning hapukoor ning lisa laimikoor ja -mahl, sega segu ühtlaseks. Sulata vesivannil valge šokolaad, lase veidi jahtuda ning lisa toorjuustusegu hulka. Vahusta vahukoor (ilma suhkruta) ning sega ettevaatlikult ülejäänud täidisega.

Vala segu küpsisepõhjale ning aja spaatli või lusika abil ühtlaselt laiali. Kata vorm kilega ning tõsta külmkappi tahenema. Minimaalne aeg tahenemiseks on 5-6 tundi, võimalusel jäta kook külmkappi üle öö seisma. Enne serveerimist kaunista meelepärasega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*