Latte maitselised sõõrikud
Latte maitseliste sõõrikute retsept valmis saatuse tahtel. Olin ostnud tavalise kaerapiima asemel latte maitselist ning kuna ma kohvi ei joo, siis ei osanud ma seda kuidagi teistmoodi kasutada, kui mõnes küpsetises. Valmisidki ahjus küpsetatud latte maitselised sõõrikud, mis on tervislikum alternatiiv õlis küpsetatud sõõrikutele.
Valmistusaeg: 45 minutit | 12 sõõrikut |
Vaja läheb:
125 g jahu
50 g pruuni suhkrut
40 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 g söögisoodat
näpuotsaga soola
65 ml latte maitselist kaerapiima
1 muna
0,5 dl hapukoort
Sõelu suuremasse kaussi jahu, lisa suhkrud, küpsetuspulber, sooda ning sool, sega kõik korraks läbi. Teise kaussi klopi lahti muna, lisa sellele piim ning hapukoor ja sega samuti ühtlaseks.
Lisa märjad koostisained kuivadele ning sega segu korralikult ühtlaseks. Pane ahi 180 kraadi juures sooja ning samal ajal tee sõõrikuvormi augud võiga kokku (kasutan sõõrikuvormi, millel on 12 auku). Täida vormi augud tainaga nii, et igasse auku jaguks võrdselt tainast. Küpseta 180 kraadises ahjus 14 minutit.
Kui sõõrikud on valmis, võta need vormist välja ning aseta restile jahtuma. Samal ajal valmista glasuur.
Glasuuri valmistamiseks läheb vaja:
100 g tuhksuhkrut
2 spl kakaod
2 spl vett
Sõelu kaussi tuhksuhkur ja kakao, lisa juurde vesi ning sega kõik ühtlaseks. Kasta jahtunud sõõrikud glasuuri sisse ning aseta taldrikule tahenema.
Lisa kommentaar