Salat balsamiikoga marineeritud seente, bataadi ja feta juustuga

Seenesalat bataadi ja feta juustuga

Toitev ja maitseküllane seenesalat, milles on kasutatud balsamico kastmega ahjus röstitud šampinjone, magusat bataati ning vastandiks soolast feta juustu. Salat on tõesti iseseisva roana piisavalt toitev, et seda ei pea serveerima liha vms lisandina.

Valmistusaeg: umbes 45 minutit Kogus: 4-le

Seente valmistamiseks:
500 g pruune šampinjone
3 spl Venturini Baldini Di Tartufo balsamiikot
2 küüslauguküünt
2 spl oliiviõli
1 tl tüümiani
sidrunipipart

Salati valmistamiseks:
1 suurem bataat
oliiviõli
soola
100 g Feta juustu
0,5 dl päevalilleseemneid
spinatit ja rukolat

Puhasta seened, tükelda väiksemateks tükkideks ning tõsta suurde kaussi. Valmista seentele marinaad. Selleks puhasta ja tükelda küüslauk ning sega kokku balsamiiko, õli, tüümiani ning sidrunipipraga. Kalla marinaad seentele, sega korralikult läbi, tõsta seened ahjuplaadile ning jäta senikaua marineeruma, kui tegeled bataadiga.

Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Puhasta ja koori bataat ning lõika väiksemateks kuubikuteks. Tõsta kuubikud ahjuplaadile, piserda peale õli ja soola, sega läbi ning tõsta koos seentega ahju 25 minutiks.

Samal ajal rösti kuival pannil päevalilleseemned. Tõsta kõrvale jahtuma. Kui bataadikuubikud ja seened on valmis, jäta hetkeks jahtuma ning hakka salatit kokku segama. Tõsta serveerimisalusele spinatilehed ja rukola, bataadikuubikud ning seened, murenda peale feta juustu ning puista üle seemnetega. Piserda salat üle ahjuplaadile jäänud seenemarinaadiga.

Seenesalat bataadi ja feta juustuga

Retsept ilmunud Kaubamaja ajakirjas “Hooaeg”.

Rohkema inspiratsiooni saamiseks uuri ka teisi salatite retsepte: https://aumaliis.ee/salatid/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*