Hernepüreesupp
Varsti on käes vastlapäev! Kuna sellel aastal võib vastlaliu tegemiseks kelgule rattad alla kruvida, siis võiks süüa ka teistmoodi hernesuppi?!
Mõnusalt kreemine, kevadiselt roheline, nagu praeguse hetkel Eesti talveilm, ning lihtsasti valmiv supp. Antud retsept on meie peres olnud juba aastaid ning algset kohta, kust ma selle retsepti sain, ma tõesti ei mäleta.
Valmistusaeg: 35 minutit | Portsjonite arv: 4 |
Vaja läheb:
1 sibul
1 suurem kartul (või 2 väikest)
1 spl võid
7 dl kanapuljongit
400 g sügavkülmutatud herneid
1 dl 35% rõõska koort
Kaunistamiseks:
peekonit
röstitud kõrvitsa- või päevalilleseemneid
ning soovil vahukoort
Koori ja tükelda sibul ribadeks ning kartul väiksemateks kuubikuteks. Sulata potis või ning lisa sellele juurde eelnevalt tükeldatud sibul. Kuumuta sibulat senikaua, kuni see muutub karamelliseks. Lisa sibulale kartul ning kuumuta veel veidi. Kalla potti, sibulale ja kartulile lisaks, puljong ning hauta vaiksel tulel 15 minutit.
Samal ajal, kui supp vaikselt valmib, saad röstida seemned ning praadida pannil krõbedaks peekoni.
Kui 15 minutit on möödunud, lisa supile juurde herned ning hauta veel 5-10 minutit, kuni herned on pehmed. Püreesta valminud supp blendris või saumikseriga ühtlaseks. Vahusta vahukoor (ilma suhkruta! magustoitu teeme mõni teinekord) ning lisa supile, sega ühtlaseks. Kui soovid jäta vahukoort veidi ka kaunistamiseks. Ära suppi pärast vahukoore lisamist enam keeda!
Tõsta supp kaussidesse ning puista peale peekonitükid ja seemned.
Lisa kommentaar