Kamapannkoogid
Mulle väga maitseb kama ning retseptid, kus kama kasutatakse, on alati miskit, mida ma ka ise katsetada tahan.
Paljudel algavad pühapäevad pannkookidega. Nii ka meil, kuid koguaeg ei taha traditsioonilisi pannkooke. Seetõttu otsisin midagi uut ning leidsin magusadfotod.blogspot.com kodulehelt kamapannkookide retsepti. Ja need on nii maitsvad, värskete marjadega veel eriti head!
Valmistusaeg: umbes 1,5 tund | Portsjonid: 4-5´le |
Vaja läheb:
2 muna
2 dl keefiri
1 dl nisujahu
1 dl kamajahu
5-6 spl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
näpuotsaga soola
Kasuta mune, mis on seisnud külmkapis. Eralda munakollased munavalgetest.
Ole eraldamisega ettevaatlik – kui munavalge sisse satub munakollast, siis ei lähe munavalge vahtu. Selleks võid munavalged -kollastest eraldada eraldi ükshaaval väikses kausis ning valada ükshaaval suurde kaussi mikserdamiseks kokku. Juhul kui munakollane peakski katki minema ning sattuma munavalge sisse, siis saad selle muna eraldi tõsta ning sellest järgmisel hommikul hoopis omletti näiteks teha. |
Vahusta munavalged ilma suhkruta tugevaks vahuks – selleks kulub umbes 3-4 minutit ning tõsta valminud munavalgevaht hetkeks kõrvale. Klopi kergelt läbi munakollased, lisa neile keefir ning sega segu ühtlaseks, tõsta ka see segu hetkeks kõrvale. Sega teises kausis (tegelikult juba kolmandas) omavahel kokku kõik kuivained. Sega kuivained keefiri-munakollase segu hulka ning sega ühtlaseks. Viimasena sega juurde ettevaatlikult munavalgevaht.
Kui tainas on ühtlaseks segatud, siis lase tainal umbes 15 minutit seista – seismisega muutub kamajahu pehmemaks ning ei jää taina sees nii teraline.
Tõsta pannkoogitainas lusika abil pannile, tee väiksed pannkoogid ning küpseta madalamal kuumusel, et kook ka seest ilusti valmiks. Serveeri kõige meelepärasega – toormoosi, marjade, mee vms!
Lisa kommentaar