Viguriga brownie
2022. aasta sügisel valmis koostöös Kaubamajaga ajakirja “Hooaeg” kolm retsepti – kahte neist olen ma eelnevalt juba jaganud, kolmandat, neist seda kõige magusamat, jagan nüüd. Kõigis kolmes retseptis kasutasin Venturini kaubamärgi balsamiiko kastmeid ning nendest brownides kasutatud Venturini Baldani Rose kaste oli minu lemmik! Tõsiselt maitseküllane, magusa noodiga. Venturini Baldani Rose sobib ka ideaalselt näiteks salatitele peale niristamiseks.
![]() |
![]() |
Vaja läheb:
250 g puhastatud mureleid
1,5 spl Venturini Baldini Rose balsamiikot
1 spl pruuni suhkrut
200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
4 muna
150 g suhkrut
100 g jahu
100 g valget šokolaadi
Puhasta murelid seemnetest, tõsta kastrulisse, kalla juurde balsamiiko, suhkur ning kuumuta keskmisel tulel senikaua, kuni murelid on muutunud pehmeks ja murenevad kergelt (selleks võib kuluda kauem aega – umbes tund). Jäta valminud murelikeedis jahtuma.
Eelsoojenda ahi 170 kraadini. Sulata vesivannil tükeldatud šokolaad ning või. Samal ajal kui või ja šokolaad sulavad mikserda munad suhkruga kohevaks vahuks. Kalla munasegule veidi jahtunud šokolaadi-võisegu ning sega segu ühtlaseks. Sega hulka jahu. Tükelda valge šokolaad tükkideks ning sega tainasegu sisse koos murelikeedisega. Vooderda 23×25 cm suurune kandiline ahjuvorm küpsetuspaberiga ning kalla tainas vormi. Küpseta kooki ahjus 170 kraadi juures 25 minutit.
Lase brownil enne lahti lõikamist veidi jahtuda. Soovil serveeri koos jäätisega.
Koostöö Kaubamajaga!
Ajakirjas “Hooaeg” ilmusid veel järgmised retseptid:
https://aumaliis.ee/salat-balsamiikoga-marineeritud-seente-bataadi-ja-feta-juustuga/
https://aumaliis.ee/balsamiiko-marinaadiga-ahjukana-porgandite-ja-spinatiga/
Lisa kommentaar