Kamatrühvlid valge šokolaadiga

Nagu vastlapäeval ei saa ilma vastlakuklita, nii ei saa Eesti Vabariigi aastapäeval ilma kamata, vähemalt meie peres mitte. Traditsioon pole küll klassikaline hapupiimaga kama (mida paljud meist lapsepõlves sõid), vaid olen leidnud ühe huvitava retsepti, mida teiega jagan.

Kamatrühvlid soovitan teha päev varem valmis ning pidupäeva hommikul saab soovitud kattega need kaunistada. Pärast kaunistamist vajavad kamapallid veel tahenemiseks aega külmkapis, et särada hiljem peolaual.

Valmistusaeg: 15 minutit + tahenemine paar tundi kuni üleöö 14-15 kamatrühvlit

Vaja läheb:
200 g maitsestamata toorjuustu – toasooja
200 g valget šokolaadi
1 dl kamajahu

Kaunistamiseks:
glasuuri tegemiseks tumedat šokolaadi (umbes poole koguse pallide katmiseks 100 g šokolaadi)
röstitud pähkleid
kookoshelbeid
(kaneeli)

Toasoe toorjuust – mida kauem on toorjuus toasoojas olnud, seda kergem on seda teiste koostisainetega ühtlaselt läbi segada – kohusetundlikult aega, mil toorjuust toasoojas on, jälgima ei pea, pane see kapile ning lase tal seal umbes paar tundi seista, kui seisab kauemgi, on ka kõik korras.

Sulata valge šokolaad vesivannil. Selleks aseta pott veega pliidile ning lase vesi keema tõusta. Aseta selle peale kuumakindel kauss või pott, millesse kalla šokolaaditükkidega. Kuum vesi soojendab selle sees olevat potti ning nii sulab selles ka šokolaad. Tõsta kaussi toasoe toorjuust ning kamajahu, vala sulatatud šokolaad segu peale. Sega segu ühtlaseks. Kui soovid kamapalle samal päeval serveerida, siis enne katte tegemist lase segul kindlasti külmkapis taheneda – kui segu ei ole piisavalt tahenenud, siis on seda soojade kätega raske töödelda (segi kleepub käte külge). Segu võiks enne töötlemist külmkapis taheneda vähemalt kuni 2 tundi.  Kui serveerid kamapalle alles järgmine päev, siis jäta südamerahus segu külmkappi ootele. Tahenenud segust vormi parajad pallid – sellest kogusest peaks tulema 14-15 palli.

Veereta valminud palle soovil (kas) kookoshelvestes (või kaneelis). Šokolaadiglasuuri tegemiseks: rösti pannil või ahjus pähklid, koori ning tükelda väikesteks tükkideks (nii väikesteks, et alles jääb pigem veidi suuremate tükkidega pähklipuru). Sulata šokolaad vesivannil (toimi samamoodi nagu valge šokolaadiga). Kui šokolaad on sulanud, tõsta see koheselt kuuma vee seest ära. Kasta kamapallid sulatatud šokolaadi sisse, veereta neid veidi, et pallid oleksid šokolaadiga ühtlaselt kaetud. Puista peale eelnevalt röstitud ning tükeldatud pähklipuru.

Pähklipuru puista peale kohe, pärast palli šokolaadiga kokku tegemist, nii jääb pähklipuru kindlalt glasuuri külge kinni.

Lase pallidel taheneda ning hoia neid serveerimiseni külmkapis.

Retsept Tartu Milli kodulehelt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*