Krõbeda kaneelikattega mustikamuffinid


Piparkookidele vahelduseks hoopiski kaneeli-mustikamaitselised muffinid.

Valmistusaeg: ~40 minutit Kogus: 10 muffinit

Vaja läheb:
200 g nisujahu
100 g suhkrut
näpuotsatäis soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
10 ml rapsiõli
100 ml piima
160 g mustikaid (võid kasutada ka sügavkülmutatud mustikaid)

Katte jaoks läheb vaja:
70 g suhkrut
30 g nisujahu
1 tl kaneeli
35 g võid

Soojenda ahi 200 kraadini ning vooderda muffinivormi augud paberivormidega.

Sega suuremas kausis omavahel kuivained: jahu, sool, suhkur ja küpsetuspulber. Teises kausis klopi lahti munad, lisa lahtiklopitud munadele õli ning piim – sega segu ühtlaseks. Lisa märjad koostisosad kuivadele ning sega õrnalt.

Muffinitaina liigsel segamisel ei kerki muffinid hästi. Sega tainast võimalikult vähe, aga nii palju, et kõik oleks ühtlaselt segunenud.

Seejärel, kui tainas on segatud, sega hulka ettevaatlikult mustikad – ettevaatlikult seetõttu, et siis jäävad mustikad terved ning tainas ei muutu koheselt sinakaks. Täida muffinivormid ääreni ning tõsta hetkeks kõrvale.

Krõbeda katte tegemiseks sega kausis suhkur, jahu ja kaneel ning tõsta peale väiksemateks tükkideks lõigatud või. Mudi kõik koostisosad sõrmede vahel saepurulaadseks-peenikeseks puruks. Pudista kate muffinitele.

Küpseta 20-25 minutit, kuni muffinid on pealt mõnusalt tumedama pruuni värvusega.

Algretsept Mari-Liis Iloveri blogist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*