Vanaema kaneelirullid

Minu vanaema pakkus kord oma sünnipäeval pärmi-lehttainast valmistatud kaneelirulle. Kuna mulle need nii meeldisid ja ma neid ohjeldamatult sõin, hakkas ta neid pakkuma ka järgnevatel sünnipäevadel. Need kaneelirullid valmivad lihtsalt, on krõbedad, kaneelised ja maitsvad!

Valmistusaeg: 15 minutit + 25 minutit

Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttainast
40 g võid
22 g kaneeli (terve pakk)
45 g suhkrut
määrimiseks 1 muna

Võta sügavkülmutatud pärmi-lehttainas sulama. Lase tainal nii kaua sulada, kuni see muutub pehmeks. Selleks kulub umbes paar tundi. Raputa tööpind kergelt jahuga üle ning rulli sellel pehme tainas õhemaks. Sulata pliidil või ning määri see lahti rullitud tainale. Raputa võisele tainale kaneel ning suhkur (koguseid võid enda maitse järgi kas suurendada või vähendada). Rulli tainas pikemast servast pikaks rulliks ning lõika umbes 1 cm paksused kettad. Aseta lõigatud kettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi väikses kausis lahti muna ning pintselda saiakesed pealt munaga üle.

Küpseta saiakesi 180 kraadises ahjus umbes 20 minutit. Valmis saiakeste servad on kuldpruunid.

Serveeri soojalt külma piimaga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*