Singi-porgadimuffinid

Praemunale, müslile, putrudele ning võileibadele lisaks jagan teiega ühte hommikusöögi ideed, milleks on singi-porgandimuffinid. Seest mõnusalt õhulised, samas toitvad. Hea valmistada ka kaasa piknikule.

Valmistusaeg: 40 minutit Portsjonid: 9 muffinit

Vaja läheb:
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
80 g riivitud porgandit
70 g suitsusinki
75 g riivitud juustu
1 muna
1,25 dl piima
50 g sulatatud võid

Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Sulata pliidil või. Samal ajal kui või sulab haki sink kuubikuteks, riivi porgand ning vajadusel ka juust (kui kasutad tükijuustu). Kui või on sulanud, tõsta see hetkeks kõrvale jahtuma.

Sega suuremas kausis omavahel lõigatud sink, riivitud porgand ja juust (jäta osa juustu alles muffinitele hiljem peale raputamiseks), nisujahu, küpsetuspulber ning sool. Tee segu keskele süvend, lisa sellesse piim, lahtiklopitud muna ning jahtunud sulavõi. Sega segu ühtlaseks, kuid ära liigselt segu segi – nii vähe kui võimalik, et tainas oleks ühtlane.

Täida muffinivorm paberitega (kasuta selleks eraldi mõeldud muffinite pabervorme või lõika küpsetuspaberist ruudud) ning jaota tainas 9 augu vahel võrdselt ära. Puista peale riivjuust ning küpseta muffineid 200 kraadi juures 20 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*