Snickersi batoonid – vegan, ilma lisatud suhkruta

Minu esimene täiesti vegan ja ilma lisatud suhkruta magustoit. Maitseb nagu päris Snickers ning suureks plussiks on see, et need batoonid on kordades tervislikumad!

Ettevalmistusaeg: 30-40 minutit
Aeg tahenemiseks: parim üleöö seistes
18 tk

Põhi:
350 g soolamata kooritud maapähkleid
18 tk ilma seemneteta datlit
2 g Himaalaja soola
3 tl kaerapiima

“Karamelli” valmistamiseks:
16 datlit
120 g tavalist maapähklivõid
1 tl soola
7,5 ml vaniljeekstrakti
75 ml kaerapiima
120 g krõmpsuvat maapähklivõid

Karamelli peale: 160 g röstitud kooreta maapähkleid

Katteks:
500 g glasuuršokolaadi

Esimese asjana laota ahjuplaadile 160 g kooreta maapähkleid ning rösti 180 kraadises ahjus umbes 10-13 minutit. Siis saavad pähklid maha jahtuda ning saad kohe kasutada, kui neid karamelli peale lisada on.

Põhja tegemiseks purusta köögikombainis pähklid puruks. Lisa sool ja datlid ning purusta kogu sega korralikult ühtlaseks. Kui segu muutub kleepuvaks, kuid näppude vahel kokku pigistades endiselt mureneb, siis lisa 1-3 tl kaerapiima. Põhjaks minev pähklisegu peab korralikult kokku jääma, muidu pärast mureneb kõik lihtsalt laiali. Suru segu 17 x 25 cm suurusesse kandilisse koogivormi, mille oled vooderdanud küpsetuspaberiga. Segu suru vormi põhja ühtlaselt ning tugevalt.

Mina kasutan reguleeritavat tordiraami, mille olen tõstnud ahjuvormi sisse. Et tordiraam ei liiguks, olen pannud ahjuvormi ja tordiraami vahele ajalehe nutsakaid või küpsetuspaberi jääke. Tordiraami on hea kasutada ka nt küpsisetordi ülesse ehitamiseks, et küpsised kuskile ei vajuks.

Karamelli tegemiseks kalla datlid, tavaline maapähklivõi, sool ja vaniljeekstrakt köögikombaini ning mikserda ühtlaseks. Lisa kaerapiim ning mikserda edasi. Ole kannatlik, et segu jääks ühtlane (kõik datli tükid oleksid ilusti purustatud). Kalla segu kaussi ning sega juurde krõmpsuv maapähklivõi.

Kalla karamell eelnevalt valmis tehtud põhjale, aja ühtlaselt laiali ning kalla röstitud ja jahtunud maapähklid karamelli peale. Tõsta koogivorm külmkappi ning lase taheneda. Kõige parem, kui lased taheneda üleöö. Miinimum aeg tahenemiseks on umbes 3 tundi.

Kui Snickersi sisu on külmkapis tahenenud, tõsta see küpsetuspaberi abil vormist välja ning lõika endale sobiva suurusega batoonid. Selleks ajaks, kui hakkad valmistama glasuuri, tõsta batoonid külmkappi tagasi. Sulata vesivannil glasuuršokolaad.

Glasuuršokolaadi kasutamine annab Snickersitele mõnusa krõmpsuva ümbrise.

NB! Võid teha batoonid tegelikult ükskõik mis suurusega, väiksemad või veel suuremad. Arvesta siinkohal ainult sellega, et kui teed batoonid väiksemad, nt sellised parajad ampsud, siis kulub katmiseks glasuuri ka rohkem.

Kui šokolaad on ühtlaselt sulanud, siis kasta batoonid šokolaadi sisse ning tõsta restile, et liigne šokolaad maha valguks. Kui glasuur on tahenenud võid need külmkappi tõsta, et need seal edasi taheneksid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*