Trühvlid

Ühest toorjuustupakist jagub suurema hulga trühvlite tegemiseks, seetõttu on üheks võimaluseks teha neid erinevaid maitseid. Üheks ideeks on nö klassikalised trühvlid.

Valmistusaeg: 2,5 h 17 pallikest (a pall=18-20 g)

Vaja läheb:
170 g tumedat šokolaadi
170 g toasooja toorjuustu
1 tl vaniljeessentsi
1 spl mett
pallide katmiseks kakaod

Sulata vesivannil väiksemateks tükkideks tehtud šokolaad. Samal ajal mikserda toasoe toorjuust vaniljeessentsiga ühtlaseks. Ole veendunud, et šokolaad on ilusti sulanud (et ei oleks ühtegi tükki) ning lase sel veidi jahtuda. Kui šokolaad on veidi jahtunud vala see toorjuustule lisaks ning sega segu läbi. Lisa mesi ning sega ühtlaseks. Aseta segu umbes 30 minutiks külmkappi.

Kui 30 minutit on möödas, tõsta segu külmkapist välja ning kaalu välja umbes 18-20 g portsjonid. Aseta need taldrikule või ahjuplaadile ning tõsta külmkappi tagasi. Lase neil veel 30 minutit taheneda ning seejärel alles vooli segust käte vahel ühtlased pallid.

Tahendamine on vajalik selleks, et segust oleks võimalik lihtsamalt pallikesed voolida. Soe segu on väga kleepuv ning pallid jääksid seetõttu ka väga ebaühtlase kujuga.

Kui pärast pallide voolimist on segu soojade käte vahel jälle liiga pehmeks läinud, siis aseta pallid veel korraks külmkappi. Võta külmkapist välja ning veereta neid taldrikule või kaussi sõelutud kakao sees. Kui pallid jäid enne veidi ebaühtlased, siis kakao sees veeretades saad neid veel ühtlasemaks vormida.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*