Prantsuse šokolaadikook
Meie pere viimase aja lemmikkook – mõnusalt šokolaadine, pealt krõbe ning seest sametjas. Koogile kõrvale serveerimiseks sobivad värsked marjad – eelistan alati vaarikaid ning vaniljejäätis.
Valmistusaeg: 40 minutit |
Kogus: 24 cm läbimõõduga koogivorm – umbes 12 koogi lõiku |
Vaja läheb:
200 g tumedat küpsetusšokolaadi
200 g võid
2,5 dl suhkrut
4 suurt muna
1 spl nisujahu
serveerimiseks vaarikaid ja jäätist
Sulata pliidil või. Samal ajal haki šokolaad väiksemateks tükkideks ning vala koos suhkruga suuremasse kaussi. Kalla sulatatud või šokolaaditükkide ja suhkru peale ning sega segu nii kaua, kuniks šokolaad on sulanud.
Vala šokolaadile ja suhkrule peale võimalikult kuum või. Kui või on veidi juba jahtunud, siis ei pruugi suhkur enam sulada ning jääb tainasse teralisena. Mis iseenesest maitset ei mõjuta, kuid suhkrutükke võib taina sees hiljem tunda olla. |
Lisa segule juurde ükshaaval, eelnevalt lahtiklopitud munad ning klopi segu korralikult pärast iga muna lisamist.
Munad peab eelnevalt lahti kloppima selleks, et tainas oleks ühtlasema konsistentsiga. |
Lisa segule jahu, sega segu korralikult veel läbi. Pane 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja paber, kalla tainas sellesse ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 minutit.
Retsept pärineb perenaine.ee kodulehelt
Lisa kommentaar