Prantsuse šokolaadikook
Meie pere viimase aja lemmikkook – mõnusalt šokolaadine, pealt krõbe ning seest sametjas. Koogile kõrvale serveerimiseks sobivad värsked marjad – eelistan alati vaarikaid ning vaniljejäätis.
![]() 40 minutit |
![]() |
Vaja läheb:
200 g tumedat küpsetusšokolaadi
200 g võid
2,5 dl suhkrut
4 suurt muna
1 spl nisujahu
serveerimiseks vaarikaid ja jäätist
Sulata pliidil või. Samal ajal haki šokolaad väiksemateks tükkideks ning vala koos suhkruga suuremasse kaussi. Kalla sulatatud või šokolaaditükkide ja suhkru peale ning sega segu nii kaua, kuniks šokolaad on sulanud.
![]() |
Lisa segule juurde ükshaaval, eelnevalt lahtiklopitud munad ning klopi segu korralikult pärast iga muna lisamist.
![]() |
Lisa segule jahu, sega segu korralikult veel läbi. Pane 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja paber, kalla tainas sellesse ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 minutit.
Retsept pärineb perenaine.ee kodulehelt
Lisa kommentaar