Lillkapsapüreesupp

Mõnusalt siidine ja toekas lillkapsapüreesupp on supp, mida tahaks alati valmistada, kui õues on karge, rohke lumega talveilm.

Valmistusaeg: 35 minutit Portsjone: 4

Vaja läheb:
1 l puljongit
4 kartulit
1 keskmise suurusega lillkapsapea (umbes 1 kg)
180 g sulajuustu
vett – vajadusel
2-3 viilu saia
oliiviõli
ürdisegu
näpuotsatäis soola

Supi tegemiseks kasuta kas eelnevalt juba valmis keedetud puljongit (see puljong, mille ise oled enne valmis teinud) või valmispuljongit, maitse vali enda soovil. Vala puljong potti ning lisa kuubikuteks tükeldatud kartulid. Keeda kartuleid puljongis senikaua, kui need on enam-vähem pehmed, kuid mitte täiesti valmis. Kartulite keetmise ajal valmista ette lillkapsas – tükelda lillkapsaõisikud vartest ning haki väiksemateks tükkideks. Lisa kartulitele. Kalla kartulitele ja lillkapsale juurde nii palju vett, et lillkapsas oleks veega vaevu kaetud. Keeda senikaua, kui lillkapsas on pehme. Tõsta supp kõrvale ning lase sel veidi jahtuda. Seejärel püreesta saumiksriga kogu poti sisu ühtlaseks siidiseks supiks. Tõsta pott uuesti tulele ning sega sisse sulatatud juust. Sega suppi senikaua kuni juust on ühtlaselt sulanud. Supile juurde eraldi soola lisama ei pea, kui algselt kasutatud puljong on ise juba maitseterohke ja sobiva soolasisaldusega. Serveeri suppi krõbedate saiakrutoonidega.

Saiakrutoonide valmistamiseks lõika 2-3 saiaviilu kuubikuteks. Laota kuubikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda peale õli ning puista üle ürdisegu ja soolaga. Küpseta saiakuubikuid ahjus 175 kraadi juures, kuni need muutuvad kuldpruuniks.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*