Ahjulõhe majoneesikattega
Lõhe on toiduaine, mida meie pere sööb häbiväärselt vähe ja neil harvadel kordadel, kui me seda valmistame, siis enamus kordi teeme lõhet majoneesikattega.
Valmistusaeg: umbes 40 minutit | Portsjonid: 5-6´le |
Vaja läheb:
600-800 g lõhefileed
200 g majoneesi
2 spl sidrunimahla
soovil hakitud tilli
sidrunipipart ja soola
Puhasta lõhefilee luudest ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Mugavuse mõttes võid lõhefilee lõigata valmis tükkideks ning eemaldada nahad. Raputa lõhele soola ning sidrunipipart ning jäta hetkeks seisma. Sega kausis majonees, sidrunimahl ja till ning määri kaste lõhele.
Küpseta kala 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Mulle endale meeldib lõhet serveerida alati Brüsseli kapsaga, mida valmistan järgmiselt: lõikan väiksed kapsapead pooleks, keedan umbes 5 minutit, et kapsad saavutaksid pehmema tekstuuri, kuid jääksid krõmpsuvad ning praen pannil rohke võiga, maitsestan soolaga.
Lisa kommentaar