Speltajahu tassikoogid kohvimaitselise šokolaadikreemi täidisega
Valmistusaeg: umbes 2-3 tundi | Portsjonid: 17 tassikooki |
Jagan nende tassikookide tegemise retsepti kolmes etapis, siis on kergem tegevusprotsessi jälgida.
TASSIKOOKIDE VALMISTAMINE
Vaja läheb:
150 g speltajahu
100 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 spl kakaopulbrit (peamiselt värviks)
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
200 ml piima
4 spl õli
1 dl šokolaaditükke
Eelsoojenda ahi 175 kraadini. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber, sool ning vanillisuhkur ning tõsta hetkeks kõrvale. Suuremas kausis vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa juurde piim ja õli ning sega segu ühtlaseks. Sõelu kuivained märgade juurde, sega ühtlaseks. Lisa tainale šokolaaditükid, sega senikaua kuni segu on ühtlane.
Taina valmistamisel on oluline seda segada nii vähe kui võimalik, nii jääb tainasse õhk, mis aitab sel küpsedes kerkida. |
Vooderda muffinivormi augud paberist muffinivormidega, tõsta tainast igasse auku 3 teelusikatäit ning küpseta 175 kraadises ahjus 15 minutit. Kontrolli hambatikuga, kas muffin on valmis (hambatikk peab jääma tainast puhas. Lisatud šokolaaditükid võivad hambatiku värvida tumepruuniks).
Tõsta valminud muffinid küpsetusvomist välja jahtuma.
KOHVIMAITSELINE ŠOKOLAADIKREEM
Tassikoogid on oma olemuselt ise juba üsna magusad. Magususe mahendamiseks tegin muffinite sisse täidiseks tumedast šokolaadist ning lahustuvast kohvi pulbrist mõru kreemi.
Vaja läheb:
62 g vahukoort
50 g tumedat šokolaadi
18 g võid
1 tl lahustuvat kohvi pulbrit
Täidiseks mineva kreemi tegemiseks vala vahukoor väiksesse potti ning soojenda pliidil peaaegu keemiseni. Samal ajal, kui vahukoor soojeneb, tükelda šokolaad, vala kaussi ning kaalu juurde või. Kalla šokolaadile ja võile peale kuum vahukoor, sega segu seni, kuni see on muutunud ühtlaseks. Aseta kreem 30 minutiks külmkappi, et see veidi taheneks.
Kui kreem on tahenenud, siis uurista jahtunud muffinitesse tülle tagumise osaga, mille läbimõõt on 2,5 cm, auk. Abista noaga, et lõigatud keskosa kätte saada ning uurista auku veidi sügavamaks. Ole ettevaatlik, et auku nii sügavaks ei tee, et põhi katki läheks. Tõsta väikse lusikaga šokolaadikreem augu sisse, tõsta “kaas” peale ning kaunista pealt kreemiga.
Kogu tegevuskäik, kuidas muffineid kreemiga täita:
TOORJUUSTUKREEM KATTEKS
Vaja läheb:
300 g külma toorjuustu
100 g toasooja võid
150 g tuhksuhkrut
(soovil kreemi värvimiseks toiduvärvi)
Mikserda toasoe või ning toorjuust käsimikseri abil ühtseks kreemiks (kulub vähem kui minut) ning sõelu segusse tuhksuhkur, mikserda segu senikaua, kuni tuhksuhkur on kreemiga segunenud ning mass on ühtlane. Tõsta kreem pritskotti, millele oled valinud endale sobiva tülle ning piserda kreem muffinile.
Lisa kommentaar