Balsamiiko marinaadiga ahjukana porgandite ja spinatiga
Valmistusaeg: umbes 45 minutit | Kogus: 2-le kuni 3-le |
Ahjukana jaoks läheb vaja:
1 pakk kanafileed
2 spl Venturini Baldini Nera balsamiikot
1 tl oreganot
2 küüslauguküünt
2 spl oliiviõli
800 g porgandeid
5 spl mett
ürdisoola
1 ml jahvatatud vürtskööment
spinatit
Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Tõsta kana kaussi ning valmista marinaad. Puhasta ja tükelda küüslauk, sega kokku balsamiiko, oregano ning õliga. Kalla kana peale ning jäta senikaua marineeruma kui valmistad ette porgandid.
Puhasta porgandid korralikult (vajadusel koori). Tõsta porgandid ahjuplaadile. Sega kokku mesi, ürdisool ning jahvatatud vürtsköömen ning vala porgandite peale. Hõõru porgandid korralikult marinaadiga kokku ning tõsta ahju. Küpseta porgandeid ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit (olenevalt porgandite suurusest võib ahjus valmimise aeg varieeruda).
Prae kana kiirelt pannil läbi ning tõsta ahjuplaadile. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15-18 minutit. Kui porgandid ja kana on valmis, lase fileetükkidel 5 minutit seista ning alles seejärel lõika viiludeks.
Kuumuta spinatid kergelt pannil läbi, maitsesta soolaga ning tõsta taldrikule koos kanafilee viilude ja porganditega. Kanale võib tugevama maitse andmiseks balsamiikot veel veidi peale valada.
Koostöö Kaubamajaga!
Kui otsid rohkem ideid, mida pimedatel sügisõhtutel söögiks valmistada, siis kliki siia lingile: https://aumaliis.ee/soolased-toidud/
Lisa kommentaar