Domino toorjuustukook
Kõigile toorjuustufännidele – Domino toorjuustukook! Toorjuustukoogid on üsna rammusad, nii samuti ka see – seetõttu naudi seda aeglaselt mõnuledes, lase toorjuustul suus sulada ning pigem veidi väiksema, kui ehk suurema tüki kaupa! Koogis on kasutatud küll arvestatav kogus valget šokolaadi, kuid tumeda šokolaadi glasuur tasakaalustab seda ideaalselt.
Valmistusaeg: 30 minutit + 4 tundi kuni üleöö aeg tahenemiseks | retsept on mõeldud 24 cm läbimõõduga koogivormi jaoks |
Põhja tegemiseks läheb vaja:
240 g Domino küpsiseid
60 g võid
Täidise jaoks läheb vaja:
800 g toorjuustu
200 g hapukoort
300 g valget šokolaadi
175 g Domino küpsiseid
Katteks:
75 g vahukoort
100 g tumedat šokolaadi
7 tk Domino küpsiseid
Esmalt tuleb valmistada koogi põhi. Sulata pliidil või. Samal ajal, kui või sulab purusta köögikombainis küpsised ühtlaseks puruks. Kalla küpsisepuru kaussi ning kalla peale sulavõi. Sega segu ühtlaseks. Kata 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsise-võisegu ühtlaselt vormi põhja. Tõsta vorm hetkeks külmkappi ning valmista täidis.
Täidise tegemiseks sulata vesivannil valge šokolaad. Samal ajal, kui šokolaad sulab, mikserda toorjuust kergelt mikseriga läbi. Lisa hapukoor ning mikserda korra veel. Kui valge šokolaad on sulanud, siis lase sel veidi maha jahtuda ning lisa toorjuustu ja hapukoore hulka. Mikserda täidis veel korra läbi ning jäta hetkeks kõrvale. Tükelda noaga küpsised väiksemateks tükkideks (kasutada võid ka köögikombaini, kuid ära lase masinal küpsiseid liiga ühtlaseks ja peeneks puruks teha). Sega küpsised täidise hulka. Tõsta koogipõhi külmkapist välja ning tõsta täidis selle peale. Aja ühtlaselt laiali ning aseta uuesti külmkappi tahenema – tahenemise miinimum aeg on 4 tundi.
Kui kook on tahenenud, siis valmista peale kate. Selleks tükelda šokolaad väiksemateks tükkideks, kuumuta pliidil vahukoor kuumaks ning sega šokolaaditükid kuuma vahukoore sisse. Sega seni, kuni segu on ühtlane. Šokolaadikattega kaunistamiseks on kaks võimalust – kui oled lasknud sellel veidi jahtuda ning kohe koogi peale kallad võib see ka äärtele valguda. Kui soovid, et kate jääks ainult koogi peale, siis lase šokolaadil veidi rohkem jahtuda. Proovi lusikaga teha šokolaadi pinnale laineid, kuid lained jäävad püsima, siis tõsta šokolaadikreem koogile ning aja lusika või spaatli ajal laiali. Poolita 4 küpsist, aseta need ühtlaste vahedega tordi servale ning ülejäänud küpsised tee noaga puruks ning puista poolikute küpsiste vahele.
Lisa kommentaar