Hernekreem profitroolide täidiseks
Kui soovid pidupäevaks suupisted ise valmistada, siis jagan hernekreemi retsepti, mida saab kasutada nii profitroolide täidiseks kui ka piserdada näiteks suupistesaia peale või kasutada muretainakorvi täiteks.
Valmistusaeg: kreemi valmistamiseks kulub aega vähe – umbes 15-20 minutit, kuid koos keedukreemi tegemise ja tuuletaskute küpsetamisega läheb aega paar tundi.
Kogus: kui valmistad keedutaina selle retsepti järgi siin: keedutainas ja valmistad sellest keedutainast umbes 4 cm läbimõõduga tuuletaskud, siis kreemi jagub poole koguse tuuletaskute täitmiseks. Kui soovid, võid keedutainast valmistada poole kogusest või täita ülejäänud profitroolid mõne teise täidisega (näiteks suitsukanakreemiga, mille retsepti leiad siit: Suitsukanakreem profitroolide täidiseks).
Vaja läheb:
400 g külmutatud herneid
4 peekoni viilu
200 g murulaugumaitselist toorjuustu
200 g vahukoort
riivitud parmesani juustu 50 g
soovil – rohelist sibulat
Valmista keedutainas (keedutaina retsepti lingin siia: keedutainas). Piserda keedutainast küpsetuspaberile umbes 4 cm läbimõõduga pallid, vajuta niiske näpuga, taina piserdamisel pallikeste peale tekkinud tipud, palliga tasaseks.
![]() |
Küpseta tuuletaskuid eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures 15 minutit. Seejärel alanda ahju soojust 200 kraadini ning küpseta veel 12 minutit. Kuumakraadide muutmise ajal tee ahjuuks korraks lahti, et liigne aur saaks ahjust välja. See aitab tuuletaskutel ilusti valmis küpseda. Kui küpsemisaeg on läbi, tee tuuletaskutele grillvardaga vms augud sisse ning tõsta ahju 5 minutiks tagasi.
![]() |
Kui tuuletaskud on valmis, tõsta need soojalt ahjuplaadilt mujale jahtuma, et need seal edasi ei valmiks.
![]() |
Valmista täidiseks kreem. Keeda korraks herned läbi, aseta kõrvale jahtuma. Prae pannil peekoniviilud (peekoniviile prae ilma õlita, kuna nad on ise niivõrd rasvased, siis lisarasva lisamine on üleliigne. Tõsta ka peekoniviilud jahtuma. Kui herned ja peekon on jahtunud, tõsta need käsiblendrisse ning töötle ühtlaseks massiks. Lisa toasoe toorjuust ja parmesan ning lase segu seguneda ühtlaseks. Mikserda vahukoor eraldi anumas kohevaks vahuks ning lisa hernekreemi juurde, sega käsitsi segu ühtlaseks. Tõsta kreem pritskotti, mille otsa oled pannud endale sobiva tülle.
Profitroolide täitmiseks lõika neilt “mütsid” maha. Piserda toidupritsi abil kreem tuuletaskutesse, puista kreemile peale väikseks hakitud rohelist sibulat ning tõsta “müts” tagasi peale.
![]() |
Lisa kommentaar