Kanasupp ürdi-klimpidega


Praadidele vahelduseks ka mõni supp. Ma olen tegelikult üsna nadi supitegija. Ma söön hea meelega suppe, aga kui ma nädalamenüüd koostan, siis ma valin alati pigem midagi muud kokkamiseks, kui suppi.

Valmistusaeg: 2,5 tundi Kogus: 8-le

Puljongi tegemiseks läheb vaja:
3 l  vett
3 broilerikintsu
1 varsseller
1 sibul
2 porgandit
2 loorberilehte
5 tera pipart + soola

Supi tegemiseks:
5 kartulit
2 porgandit
150 g külmutatud herneid
puljongi sees keedetud broilerikintsu liha

Klimpide tegemiseks:
1 dl puljongit
1 muna
tilli ja peterselli, ürdisoola
2 dl jahu

Tõsta kanakintsud, kooritud ja väiksemaks lõigatud porgandid, varsseller ning sibulasektorid suurele ahjuplaadile. Rösti pannitäit 200 kraadi juures umbes 30-35 minutit. Tõsta kana ning köögiviljad suurde potti, kalla ahjuplaadilt liigne rasv ning kalla peale tulikuum vesi – leota lahti ahjuplaadile jäänud lihamahl ning vala samuti potti. Kalla lihale ja köögiviljadele juurde külm vesi ning lase keema tõusta. Koheselt, kui puljong on keema tõusnud alanda kuumust ning keeda puljongit edasi madalal tulel – vesi potis ei tohi muliseda vaid õrnalt võdiseda. Riisu keetmisel tekkinud vaht. Lisa loorberilehed ja pipar.  Lase puljongil vaiksel tulel umbes 1,5 tundi keeda.

Samal ajal, kui puljong vaikselt podiseb, valmista ette ülejäänud supi koostisosad. Koori ja tükelda kartulid ja porgandid.

Kui poolteist tundi on möödunud tõsta puljongi seest broilerikintsud välja ning kurna leem teise potti, et saada selge puljong. Tõsta puljongist 1 dl eraldi kaussi jahtuma – sellest teed hiljem klimbitaina.

Pane puljong uuesti tulele ning lisa tükeldatud porgand, lase keema tõusta ning lisa kartulitükid. Lase keeda umbes 10 minutit. Samal ajal, kui lisatud köögiviljad pehmenevad, puhasta broilerikintsud lihast, tõsta hetkeks kõrvale ning valmista klimbitainas. Selleks klopi jahtunud puljongisse muna ning lisa ürdisool ja hakitud till, petersell. Klopi kahvliga/vispliga juurde jahu. Vajadusel pane jahu juurde, täpselt nii palju, et tainas jääks parajalt paks.

Lisa muna kindlasti jahtunud puljongile, kuna kuuma puljongiga hakkab muna valmima ning tekib munapuder.

Kui kartul hakkab valmima, siis alusta klimpide supi sisse panekut. Klimpide tegemiseks võta teelusikaga klimbitainast ning tõsta see supi sisse. Tee klimpe täpselt nii palju, kui kogu tainas on otsas.

Klimpide tainas on kleepuv ning jääb kuiva lusika külge. Et klimpe oleks supi sisse kergem lisada, tee lusikas enne kuuma puljongiga kokku ning klimbid kukuvad lusika küljest ise supi sisse.

Lase supil keeda nii kaua, kuni kõik klimbid on pinnale tõusnud – siis on nad valmis. Pane supile juurde tükeldatud kanaliha ning külmutatud herned. Lase supil korraks keema tõusta ning eemalda pliidilt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*