Külluslik kohupiima-maasikatort

Varsti on käes emadepäev ning selleks puhuks jagan tordiideed, mida saaksite pidupäeval valmistada. Tavaliste biskviitpõhjade vahele on tekstuuri lisamiseks kasutatud teralist kohupiima. Teraline kohupiim annab kreemile ka “kohupiimasema” maitse. Retseptis kasutasin maasikaid, kuid tegelikult võib kasutada mistahes marju või miks mitte ka erinevate marjade kombot.

Valmistusaeg: 1-1,5 tundi Kogus: 24 cm läbimõõduga tort

Biskviitpõhja tegemiseks:
5 muna
100 g suhkrut
0,5 tl soola
120 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kihtide niisutamiseks:
õunamahla

Vahukoore-kohupiimakreem:
600 g vaniljemaitselist teralist kohupiima
300 ml vahukoort
5-6 spl suhkrut

maasikaid nii palju, kui külluslikult neid lisada soovid

Eelsoojenda ahi 200 kraadi juurde. Maasikatordi valmistamiseks tuleb esmalt valmis küpsetada biskviit. Selleks mikserda munad suhkruga kohevaks vahuks – selleks võib minna umbes 5 minutit. Sega eraldi kausis jahu, küpsetuspulber ning sool. Lisa jahusegu munavahule ning sega võimalikult väheste liigutustega tainas ühtlaseks.

Biskviitpõhjade valmistamiseks on 2 võimalust:

  1. Pane 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja küpsetuspaber ning kalla kogu tainas vormi. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit. Kui biskviit on valmis (kontrolli biskviidi valmidust tikuga), eemalda see vormist ning lase sel täiesti maha jahtuda. Lõika jahtunud biskviit keskelt pooleks – nii saad kaks biskviitpõhja.
  2. Kaalu tainakogus ära ning jaga see pooleks – küpseta põhjad eraldi – 200 kraadi juures 10 minutit.

Samal ajal kui biskviit jahtub, valmista kohupiima-vahukoorekreem. Selleks mikserda vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Lisa kohupiim ning sega segu ühtlaseks. Kui soovid tõsta kreem pritskotti, mille otsa oled pannud lahtise ümara otsaga tülle. Selleks ajaks, kui tegeled biskviidi ja muude toimetustega, tõsta kreem külmkappi.

Kui biskviitpõhjad on valmis, aseta esimene biskviit tordialusele, niisuta korralikult õunamahlaga. Piserda või tõsta kohupiima-vahukoorekreem biskviitpõhjale ning laota sellele sektoriteks lõigatud maasikad. Lisa maasikate peale veidi kreemi (toimib nö liimina) ning tõsta teine biskviitpõhi selle peale. Niisuta ka see biskviit korralikult õunamahlaga ning piserda või tõsta tordi peale ülejäänud kohupiima-vahukoorekreem. Kui soovid katta ka tordi küljed kreemiga, siis pane tordi peale lihtsalt sedavõrd vähem kreemi. Kaunista tort rohkelt maasikatega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*