Maapähklivõi ja šokolaadi trühvlid

Jagasin mõni aeg tagasi paari trühvliretsepti (nö klassikalised ning šokolaadi-vaarikatrühvlid) ja ega kaks ei saa jääda ilma kolmandata.

Valmistusaeg: 2,5 tundi 15 pallikest (20 g)

Vaja läheb:
50 g toasooja toorjuustu
100 g maapähklivõid
100 g tumedat šokolaadi
1 tl mett
kuni 60 ml kaerapiima (NB! Lisa segule juurde osade kaupa)
1 ,5 dl kooritud maapähkleid

Sulata vesivannil väiksemateks tükkideks tehtud šokolaad. Samal ajal, kui šokolaad sulab, mikserda toasoe toorjuust maapähklivõi ja meega ühtlaseks. Kui šokolaad on sulanud, lase sel veidi jahtuda ning lisa segule. Sega segu ühtlaseks. Kui segu jääb kuiv, siis lisa paari spl kaupa juurde kaerapiima, senikaua, kuni segu on kreemisema konsistentsiga. Aseta segu 30 min külmkappi tahenema.

Segu tahendamine on vajalik selleks, et pärast oleks lihtsam sellest pallikesi voolida.

Samal ajal, kui segu taheneb, rösti 200 kraadises ahjus maapähkleid 10 minutit. Lase pähklitel maha jahtuda.

Kui 30 minutit on möödas, tõsta segu külmkapist välja, kaalu 20 g portsjonid ning aseta need taldrikule või ahjuplaadile. Tõsta külmkappi tagasi ning lase veel 30 minutit taheneda. Samal ajal saad jahtunud maapähklid võimalikuks väikseks hakkida.

Kui eelnevalt valmis kaalutud portsjonid on tahenenud, tõsta need külmkapist välja ning vooli neist peopesade vahel pallikesed. Valmis palle veereta pähklipurus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*