Munavõie

Üks hommikusöögi idee – leivale peale määrimiseks munavõie. Seda on eriti kaval valmistada munapühade järgsel hommikul, kui koksitud keedumunadest kodus uputab ja niisama neid enam süüa ei jaksa.

Vaja läheb:
3 muna
20 g võid
10 g majoneesi
10 g hapukoort
1-2 spl sulajuustu
ürdisoola
musta leiba (seemneleiba)

Enne muude asjadega toimetama asumist, tõsta külmkapist välja või ning sulajuust, et need muutuks toasoojas pehmemaks. Keeda munad kõvaks – kõvade munade saamiseks kulub keemise hetkest umbes 10-15 minutit. Mina tavaliselt keedan umbes 12 minutit – aega hakkan arvestama sellest momendist, kui vesi potis keema läheb.

Selleks, et munad kiiremini jahtuksid, kalla valmis keedetud munadelt tulikuum vesi pealt ning asenda see jääkülma veega. Kui vesi soojeneb, vaheta see uue külma vee vastu välja.

Koori munad ning tee kahvliga puruks. Aseta munapuru kaussi ning lisa juurde toasoe pehme või, majonees, hapukoor ning toasoe sulajuust. Maitsesta ürdisoolaga ning sega segu ühtlaselt läbi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*