Rabarberi šokolaadikook
Esmalt šokolaadi ja rabarberi kooslusest kuuldes ei arvanud ma sellest just kõige rohkem, tundus pigem veider kooslus, kui et ahvatlev. Kuna sõbranna aga kiitis, mõtlesin ka proovida. Ja see kooslus üllatas mind! Rabarber annab rikkalikule šokolaadile juurde hapukat ja värsket maitset.
Valmistusaeg: 45 minutit | Kogus: 12 tk |
Vaja läheb:
200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
4 muna
2 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
350 g rabarbereid
Haki šokolaad väiksemateks tükkideks. Sulata madalal tulel või ning lisa võile šokolaad. Sega ja sulata senikaua, kuni või-šokolaadisegu on ühtlane, ilma tükkideta. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sõelu sisse jahu ning küpsetuspulber ning sega segu ettevaatlikult ühtlaseks. Lisa tainale sulatatud või-šokolaadi segu ning sega kõik omavahel kokku. Lõigu ja puhasta rabarberid parajateks tükkideks ning lisa tainasegule.
Vala tainas 26 cm läbimõõduga küpsetusvormi ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Serveeri kooki jäätisega.
Retsepti autor Liisi Laanemäe.
Väga mõnus mahlane kook ja imelihtne valmistada. Suur tänu seda ägedat retsepti jagamast!
Aitäh tagasiside eest! 🙂