Vaarika-kirsimuffinid
Valmistusaeg: 1 tund | Kogus: 12 suuremat või 15 väiksemat muffinit |
Vaja läheb:
5 dl jahu
1 dl suhkrut
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
2,5 dl vaarika-kirsijogurtit
75 g sulatatud ja jahtunud võid
150 g tükeldatud värskeid (või külmutatud) vaarikaid ja kirsse
Sulata väikses kastrulis või ning tõsta kõrvale nii kauaks, kui teiste taina osadega valmis saad. Mõõda ja sega ühte kaussi kuivained ning teise kaussi klopi lahti munad, lisa jogurt ning jahtunud sulavõi. Tükelda marjad väiksemateks tükkideks – kirssidel eemalda vajadusel kivid. Tükeldatud marjad lisa kuivainetele, sega segu läbi nii, et kõik marjad oleksid jahuseguga kaetud. Lisa kuivainetele muna-jogurti-võisegu ja sega tainas ettevaatlikult, võimalikult vähese segamisega ühtlaseks.
Kui segad tainast liiga intensiivselt, siis eraldub marjadest liiga palju mahla, mis muudab taina värvust sinakaks. |
Küpsetamiseks valmis tainas on veidi ebamäärase väljanägemisega – kuid sellega on siiski kõik korras!
Aseta muffinivormi aukudesse paberist muffinivormid ning jaga tainas võrdselt 12 või 15 augu vahel. Kui jagad taina 12-ks, siis valminud muffinid on kõrgema “mütsiga” ning vajavad veidi rohkem küpsetusaega.
Küpseta muffineid 200 kraadi juures 20 minutit. Kui jagasid taina 12 augu vahel ning kasutasid sügavkülmutatud marju, siis küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
TOORJUUSTUKREEM
Vaarika-kirsimuffinid on head, mahlased ka ilma kreemita, kuid kui siiski soovid peale teha ka kreemi, siis allpool on kirjas toorjuustukreem.
Vaja läheb:
300 g toorjuustu
120 g toasooja pehmet võid
80 g tuhksuhkrut
(1 tl värviks toormoosi mahla)
Pane toorjuust ja toasoe või mikserdamiseks kaussi ning mikserda segu ühtlaseks. Lisa segule tuhksuhkur ning mikserda senikaua, kuni segu on ühtlane, lisa mahl ning mikserda segu veel kergelt läbi. Aseta kreem pritsikotti ja kaunista koogid kreemi ning muu meelepärasega – marjade, nonparellide vms.
Lisa kommentaar