Šokolaadiekleerid

Valmistusaeg: varu rohkem aega ja kannatust (2-3 h) Portsjon: umbes 7  ekleeri täitmiseks

Šokolaadiekleeride tegemiseks valmista kõigepealt keedutainas. Keedutaina tegemiseks leiad retsepti siit: keedutainas.

Olen varasemalt teinud postituse vaniljekeedukreemi täidisega ekleeride tegemisest, kus kirjutasin pikemalt lahti ning panin juurde illustreerivad pildid, kuidas ekleere valmistada. Selle postituse leiad siit: ekleerid klassikalise vaniljekeedukreemi täidisega. Valmista kõik samamoodi, nagu lingitud postituses näidatud/kirjutatud kuni jõuad täidise tegemiseni.

Šokolaadikreemi jaoks läheb vaja:
85 g tumedat šokolaadi
2 munakollast
1 sl tärklis
2 spl suhkrut
2,2 dl piima
50 ml 35% koort

Katte tegemiseks:
60 g tumedat šokolaadi
3 spl suhkrut
0,5 dl vahukoort

Kuumuta kastrulis piim soojaks, kuid mitte tuliseks. Samal ajal sega kausis kokku munakollased, suhkur ning tärklis. Nirista kuumutatud piim munakollastele ning sega segu ühtlaseks. Kalla muna-piimasegu tagasi potti ning tõsta pliidile. Kuumuta madalal kuumusel, kuni segu muutub paksemaks.

Tükelda šokolaad väiksemateks tükkideks ning tõsta kaussi. Kalla paksenenud muna-piimasegu läbi sõela tükeldatud šokolaadile ning sega segu ühtlaseks.

Vahusta eraldi kausis vahukoor tugevaks vahuks. Lisa vaht jahtunud šokolaadisegule ning sega ühtlaseks. Lase täidisel täiesti maha jahtuda ning pärast seda täida ekleerid.

Šokolaadikatte tegemiseks haki tume šokolaad ning aseta kõrvale. Kuumuta potis koor ja suhkur keemiseni ning vala šokolaaditükkide peale. Sega segu ühtlaseks. Määri kate ekleeride peale spaatli või pintsliga ning lase taheneda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*