Šokolaaditükkidega apelsinimuffinid
Minu jaoks seostub jõuluaeg lisaks piparkookidele apelsinidega. Seetõttu sai eelmine aasta välja mõeldud apelsini maitseliste täisteramuffinite retsept, millele on muidugi lisatud šokolaaditükke. Kuigi need täisteramuffinid on väga maitsvad ka ilma kreemita, siis kirjutasin ülesse ka apelsini-toorjuustukreemi retsepti.
Ettevalmistusaeg: 15 minutit Aeg küpsemiseks: 15 minutit |
Kogus: 12 muffinit |
Vaja läheb:
150 g täistera nisujahu
100 g võid
120 g suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2 muna
25 g piimašokolaadi tükke
25 g tumeda šokolaadi tükke
1 apelsin – sellest umbes 1 dl mahla ning riivitud koor
Pese apelsin, riivi sellelt koor (riivi ainult oranž osa) ja pressi sellest kogu mahl, mida peaks tulema umbes 1 dl. Aseta need hetkel kõrvale.
Sulata või ning tõsta kõrvale, et see jahtuks veidi. Vahusta munad suhkruga ning lisa segule jahtunud sulatatud või ja apelsini mahl, sega ühtlaseks. Sega eraldi kausis valmis kuivained – jahu, sool, küpsetuspulber ning riivitud apelsinikoor. Lisa märjad koostisained kuivadele, sega segu ühtlaseks. Haki šokolaad väiksemateks tükkideks ning sega eelnevalt valmis tehtud taina hulka.
Vooderda muffinivormid pabervormidega ning jaga tainas võrdselt 12 augu vahel. Küpseta 200 kraadi juures 12-15 minutit. Muffinid on valmis, kui tikuga kontrollides jääb tikk puhtaks. Aseta valmis muffinid ahjurestile jahtuma. Valmista soovil peale kaunistamiseks kreem.
APELSINI-TOORJUUSTUKREEM
Valmistusaeg: umbes 10 minutit | Kogus: 12 muffini kaunistamiseks |
Vaja läheb:
100 g toasooja võid
250 g tuhksuhkrut
300 g toorjuustu
1-2 tl apelsini mahla
Mikserda toorjuust ja toasoe või ühtlaseks massiks. Sõelu segule tuhksuhkur ning lisa juurde apelsinimahl. Mikserda segu ühtlaseks.
Kreemi tegemisel ei tohi lisada liiga palju vedelikku (apelsini mahl). Liigne vedelik ei lase kreemil taheneda ning see ei jää muffinitele kaunilt. |
Tõsta kreem pritsikotti ning kaunista endale sobiva tüllega jahtunud muffinid.
Lisa kommentaar