Kuivatatud apelsinid
Kuivatatud apelsinid leiavad jõulude ajal mitmekülgset kasutust. Nendest saad teha lihtsad kuuseehted, kaunistada torti, asetada jõululauale dekoratiivseks efektiks või miks ka mitte teha nendega ilusamaks kingipakke.
Ettevalmistusaeg: 10 minutit Aeg ahjus kuivatamiseks: 1,5 h |
Kogus: nii palju, kui ühest apelsinist kettaid tuleb |
Pese ja kuivata apelsin. Lõika terava noaga apelsinist peenikesed kettad – umbes 2 mm paksused. Võid teha ka paksemad, kuid sel juhul on kuivamise aeg ahjus pikem ning apelsinikettad ei jää nii dekoratiivselt läbikumavad. Kuivata apelsiniketastelt, mõlemalt poolt, liigne vedelik ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuivata apelsine ahjus 100 kraadi juures 1,5 tundi. Iga 30 minuti möödudes kontrolli nende värvust ning pööra nad ümber, et nad kuivaksid ühtlasemaks.
Jäta ahjuuks terveks kuivamisprotsessiks lahti, nii pääseb liigne niiskus ahjust välja ning apelsinikettad kuivavad kiiremini. |
Lisa kommentaar