Šokolaadivaht
Pärast igakordset šokolaadivahu tegemist tundub mulle, et see muutub iga korraga aina paremaks ja paremaks. Ühtlane, kreemine, šokolaadine, rikkalik ja rammus – niii hea! Ma mäletan, et kui ma kunagi valmistasin šokolaadivahtu teisel-kolmandal korral, siis midagi läks nihu ning vahu sisse jäid šokolaaditükid. Abikaasale niii meeldis šokolaaditükkidega, et ta alati küsib, kas seekord ka tükid sees, aga ma ei oska neid enam teha – ma ei mäleta, mis tol korral valesti läks, et seda viga korrata.
Valmistusaeg: 15 min + aeg tahenemiseks 3-4 tundi kuni üleöö | 4-5-le |
Vaja läheb:
200 g tumedat šokolaadi
4 dl 35% rõõska koort
5 spl suhkrut
(soovil kohvi maitse järgi)
kaunistamiseks meelepärast
Tükelda šokolaad väiksemateks tükkideks ning aseta kuumakindlasse kaussi või potti. Sulata šokolaad vesivannil – aseta pott veega tulele ning lase vesi keema. Aseta kauss/pott šokolaadiga selle peale nii, et see kuuma veega kokku ei puutuks vaid šokolaadi sulataks kuum aur.
Tõsta sulanud šokolaad kõrvale. Samal ajal vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Vala (mitte täiesti maha jahtunud, vaid pigem soojem aga ka mitte tulikuum) šokolaad vahukoore hulka ning sega mass õrnalt ühtlaseks.
Tõsta valmis vaht magustoidu (või mis iganes anumates sa seda serveerida soovid) kaussidesse ning aseta külmkappi tahenema. Kaua šokolaadivaht tahenema ei pea – paar tundi, kui soovid magustoidu varem valmis teha, võib see seista külmkapis ka üleöö.
Enne serveerimist aseta šokolaadivahu peale meelepärane – pähklid, värsked marjad, toormoos ja kõrvale näiteks jäätis.
Lisa kommentaar