Apelsini-porgandi vormikook + glasuur

Ma ei ole suurem keekside või muude sellelaadsete kookide sõber. Küll aga mu abikaasale sellised saialised meeldivad ning seetõttu ka aeg-ajalt nende tegemise ette võtan. Porgand teeb taina väga mahlaseks, seetõttu ei jää ka jahtunud kook kuiv.
Valmistusaeg: 30 minutit + 1 h küpsetamiseks + aeg jahtumiseks Portsjone: 8 tk

Vaja läheb:
150 g võid
1 dl + 2 spl suhkrut
2 muna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
50 g valget šokolaadi
2 dl peenelt riivitud porgandit
1 dl värskelt pressitud apelsini mahla
180 g maitsestamata jogurtit

Glasuuri tegemiseks:
2 dl tuhksuhkrut
2-3 spl apelsini mahla või vett

Selleks, et koogi tegemine sujuks, riivi ettevalmistusena porgand ning pressi valmis apelsinist mahl, lisaks haki väikesteks tükkideks valge šokolaad.

Kaalu valmis õige kogus toasooja võid ning mikserda see koos 1 dl suhkruga kohevaks vahuks. Lisa segule ühekaupa toasoojad munad.

Teises kausis sega kokku jahu, tükeldatud šokolaad, küpsetuspulber ning vanillsuhkur. Kulub küll palju kausse, kuid kolmandas kausis sega kokku riivitud porgand, jogurt, apelsini mahl ning 2 spl suhkrut. Ühenda kõik komponendid muna-võivahuga võimalikult vähese segamisega.

Määri keeksivorm (keskelt tühi koogivorm) hoolikalt võiga. Kalla tainas vormi ja küpseta ahjus, alumisel siinil, 175 kraadi juures 1 h. Kui kook on valmis, kummuta see restile jahtuma. Ära jäta keeksi vormi jahtuma, sest seal valmib ta edasi. Jahtunud koogile tee peale glasuur või raputa peale tuhksuhkrut.

Glasuuri tegemiseks sega omavahel kokku 2 dl tuhksuhkrut apelsini mahla või veega. Vedeliku koguse lisamisega saad reguleerida glasuuri paksust. Liiga vedel glasuur valgub kohe koogi pealt maha.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*