Hernekreem profitroolide täidiseks

Kui soovid pidupäevaks suupisted ise valmistada, siis jagan hernekreemi retsepti, mida saab kasutada nii profitroolide täidiseks kui ka piserdada näiteks suupistesaia peale või kasutada muretainakorvi täiteks.

Valmistusaeg: kreemi valmistamiseks kulub aega vähe – umbes 15-20 minutit, kuid koos keedukreemi tegemise ja tuuletaskute küpsetamisega läheb aega paar tundi.

Kogus: kui valmistad keedutaina selle retsepti järgi siin: keedutainas ja valmistad sellest keedutainast umbes 4 cm läbimõõduga tuuletaskud, siis kreemi jagub poole koguse tuuletaskute täitmiseks. Kui soovid, võid keedutainast valmistada poole kogusest või täita ülejäänud profitroolid mõne teise täidisega (näiteks suitsukanakreemiga, mille retsepti leiad siit: Suitsukanakreem profitroolide täidiseks).

Vaja läheb:
400 g külmutatud herneid
4 peekoni viilu
200 g murulaugumaitselist toorjuustu
200 g vahukoort
riivitud parmesani juustu 50 g
soovil – rohelist sibulat

Valmista keedutainas (keedutaina retsepti lingin siia: keedutainas). Piserda keedutainast küpsetuspaberile umbes 4 cm läbimõõduga pallid, vajuta niiske näpuga, taina piserdamisel pallikeste peale tekkinud tipud, palliga tasaseks.

Kui jätad tainatipub alles, siis valmivad need enne tuuletaskut ning kõrbevad ära.

Küpseta tuuletaskuid eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures 15 minutit. Seejärel alanda ahju soojust 200 kraadini ning küpseta veel 12 minutit. Kuumakraadide muutmise ajal tee ahjuuks korraks lahti, et liigne aur saaks ahjust välja. See aitab tuuletaskutel ilusti valmis küpseda. Kui küpsemisaeg on läbi, tee tuuletaskutele grillvardaga vms augud sisse ning tõsta ahju 5 minutiks tagasi.

Tuuletaskutesse aukude tegemine on vajalik selleks, et soe õhk pääseks nende sisse ning profitroolid valmiksid ka seest ilusti ära.

Kui tuuletaskud on valmis, tõsta need soojalt ahjuplaadilt mujale jahtuma, et need seal edasi ei valmiks.

Ideaalne oleks tuuletaskuid jahtuma asetada restile, et põhja alla tekkiv niiskus kuivaks ka ära, mitte ei muudaks põhjasid pehmeks.

Valmista täidiseks kreem. Keeda korraks herned läbi, aseta kõrvale jahtuma. Prae pannil peekoniviilud (peekoniviile prae ilma õlita, kuna nad on ise niivõrd rasvased, siis lisarasva lisamine on üleliigne. Tõsta ka peekoniviilud jahtuma. Kui herned ja peekon on jahtunud, tõsta need käsiblendrisse ning töötle ühtlaseks massiks. Lisa toasoe toorjuust ja parmesan ning lase segu seguneda ühtlaseks. Mikserda vahukoor eraldi anumas kohevaks vahuks ning lisa hernekreemi juurde, sega käsitsi segu ühtlaseks. Tõsta kreem pritskotti, mille otsa oled pannud endale sobiva tülle.

Profitroolide täitmiseks lõika neilt “mütsid” maha. Piserda toidupritsi abil kreem tuuletaskutesse, puista kreemile peale väikseks hakitud rohelist sibulat ning tõsta “müts” tagasi peale.

NB! Täida profitroolid kreemiga samal päeval, kui neid serveerid. Kuna tainas imab kreemi sees oleva niiskuse endasse, muutuvad pehmeks ning seetõttu, ei ole nad järgmisel päeval nii head (tekstuuri mõttes). Keedutaina võid valmis teha ning külmkapis järgmise päevani säilitada ning lisaks võid tuuletaskud serveerimisele eelneval päeval valmis küpsetada, õhukindlalt säilitada ning siis ikkagi serveerimise päeval kreemiga täita.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*