Kohupiima-mustika purukook

Lihtsasti valmiv purukook. Kuna kook peab enne serveerimist jahtuma, siis on soovitav seda valmistada serveerimisele eelneval õhtul. Retseptis kasutatud mustikad võib asendada vaarikatega ning ei juhtu midagi, kui koogis kasutada sügavkülmutatud marju.

Valmistusaeg: 1 h Kogus: väiksem ahjuplaaditäis

Taina tegemiseks läheb vaja:
6 dl jahu
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
225 g võid

Täidiseks:
1 kg kohupiima
250 g hapukoort
4 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
350-400 g mustikaid (või nt vaarikaid)

Sega suures kausis omavahel jahu, suhkrud, sool ja küpsetuspulber. Lõika või kuubikuteks, lisa jahusegu sisse ning näpi see koos jahuga purutaoliseks massiks. Sega teises suures kausis täidise jaoks kohupiim, hapukoor, munad ja suhkrud ühtlaseks massiks.

Vala taina kogusest umbes 3/4 35×25 cm suurusele ahjuplaadi või -vormile. Suru tainas ühtlaselt vormi põhja. Vala peale kohupiimatäidis ning kata mustikatega. Pudista mustikate peale alles jäänud purutainas.

Kui tainas muutub toatemperatuuril ja kätega töötlemisel liiga kleepuvaks, siis aseta see korraks sügavkülma.

Nii taheneb või ning puru on lihtsam töödelda.

Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Enne serveerimist jahuta kook täiesti maha. Lisandiks juurde võid serveerida jäätist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*