Kohvitort

Lihtsate biskviitpõhjade vahel olev kohvimaitseline kreem ning kaunistusteks külluslikud värsked suvemarjad on maitsev kooslus. Sobilik serveerida pidulaual – sünnipäevadel või muudel tähtpäevadel. Tehes kooki teistel aastaaegadel – nt talvel, sobib värskete marjade asemel kaunistada torti näiteks röstitud mandlilaastude ja -pähklitega.

Valmistusaeg: paar tundi Kogus: üks kuni mitu

Biskviitpõhi:
4 muna
125 g suhkrut (umbes 1,5 dl)
60 g nisujahu
50 g kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Kihtide niisutamiseks:
valmista kohvi

Kohvikreem:
4 dl 35% rõõska koort
200 g kohupiimapastat
3 spl suhkrut
3 tl lahustuva kohvi pulbrit

Kaunistamiseks:
värskeid marju või madlilaaste ja pähkleid

Biskviitpõhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sõelu munasegule juurde kuivained – jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sega segu ettevaatlikult – aeglaselt ühtlaseks tainaks. Võita ümmargune 26 cm läbimõõduga lahtikäiv küpsetusvorm ära ning raputa peale riivsaia. Vala tainas vormi ning küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.

Laste valminud põhjal täielikult jahtuda!

Kui määrid kohvikreemi kuumadele-soojadele biskviitpõhjadele hakkab kreem sulama.

Kummuta jahtunud tordipõhi küpsetusvormist välja ning lõika horisontaalselt pooleks – nii, et saad kaks ühe paksusega tordi põhja.

Valmista kohvi – siinkohal mingeid erilisi juhtnööre pole, tee kohvi enda maitse järgi – ei pea olema kange, kuna kihtide vahele minev kreem on ise juba kohvi maitseline.

Lase kohvil jahtuda ning valmista samal ajal kohvikreem. Selleks vahusta vahukoor suhkru ja lahustuva kohvipulbriga tugevaks vahuks, sega hulka ettevaatlikult kohupiimapasta.

Tordi kokku panemiseks aseta esimene biskviitkiht meelepärase aluse peale, niisuta kergelt kohviga ning määri pool kohvikreemi kogusest selle peale. Seejärel aseta kohvikreemi kihile teine biskviitpõhi, niisuta kohviga ning määri peale ülejäänud kohvikreem.

Soovil võid kohvikreemiga katta ka koogi küljed. Arvesta sellega kohvikreemi jaotamisel, et kreemist puudu ei tuleks.

Kaunista meelepäraste värskete marjadega või rösti pannil või ahjus pähklid ja mandlilaastud ning puista koogile. Kui kasutad röstitud pähkleid ja mandlilaaste, siis lase neil enne koogi kaunistamist kindlasti jahtuda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*