Müsli valmistamine

Olen koguaeg ostnud müslit poest ja ma ausalt ei tea miks. Nagu iga teise asjaga, mis on enda valmistatud, on ka kodukootud müsli maitsvam ja selle juures on üheks meeletuks plussiks see, et sinna sisse saad panna ükskõik milliseid seemneid, pähkleid, kuivatatud puuvilju jms mida eelistad, et valmis teha midagi, mis tõesti sinu maitsemeele järele on. Panin siia kirja, mida ja mis kogustes mina müsli tegemiseks kasutan.

Ettevalmistusaeg: umbes 15 minutit + küpsemiseks kuluv aeg 15-20 minutit
Portsjonid: valmis müslit saab umbes 500 g

Vaja läheb:
250 g täistera kaerahelbeid
30 g kookoslaaste
60 g päevalilleseemneid
40 g tükeldatud Kreeka pähkleid
50 g tükeldatud šokolaadi
3 tl kaneeli
umbes 1 tl soola
15 g võid
60 g mett

Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ning kalla sinna peale kõik kuivained (v.a. šokolaad). Sulata kastrulis või ja mesi ning nirista kuivainete peale. Sega kõik omavahel läbi, laota ühtlaselt ahjuplaadile. Kui plaadil on raske segada siis võid müslisegu eelnevalt suures kausis valmis segada ning siis ahjuplaadile laotada.

Rösti plaaditäit maitsvat 170 kraadi juures 15-20 minutit, kuni kõik on kuldpruun. Sega aeg-ajalt (näiteks iga viie minuti järel), et koostisained kõrbema ei läheks ning valmiksid ühtlaselt. Lase müslil ahjuplaadil jahtuda, nii jääb see krõbe. Sega jahtunud müslile hulka šokolaaditükid.

Säilita kinnises purgis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*