Pasta pestoga

Üheks võimaluseks, kuidas pastat maitsestada on kasutada selleks pestot. Juurde võid serveerida praekana.

Valmistusaeg: 20 minutit Kogus: umbes 6-le

Vaja läheb:

umbes 80 g värskeid basiilikulehti
1-2 küüslauguküünt
40 g seedermänniseemneid
0,5 dl külmpressitud oliiviõli
Parmesani 40 g
maitsestamiseks soola ja veidi sidrunimahla

500 g meelepäraseid makarone
serveerimiseks Parmesani juustu ning röstitud seedermänniseemneid

 

Pane makaronide jaoks vesi keema ning keeda neid vastavalt etiketil kirja pandud juhisele.

Samal ajal, kui pasta valmib, valmista pesto. Pesto valmistamiseks rösti kuival pannil paar minutit seedermänniseemned (prae seemneid veidi rohkem, et saaksid neid kasutada serveerimisel), tõsta kõrvale jahtuma. Prae pannil hakitud küüslauk, et see annaks pestole parema maitse kui lihtsalt toores küüslauk. Samal ajal kui seemned ja küüslauk jahtuvad, riivi juust (nimekirjas välja toodud kogusest veidi rohkem, et saaksid valmis pasta peale puistada).

Pane köögikombaini (või uhmrisse) basiilikulehed, röstitud küüslauguküüned ja seedermänniseemned ning riivitud juust. Töötle segu ühtlaseks ning jäta veidi teraline. Nirista segule juurde oliiviõli, segu samal ajal koguaeg segades (köögikombaini kasutades teeb masin “ise segamise” töö sinu eest). Maitsesta segu soolaga ning maitse järgi lisa sidrunimahla.

Kui makaronid on valmis keenud, siis jäta paar detsiliitrit makaronide keeduvett alles. Kurna makaronid sõelal, tõsta tagasi potti ning lisa juurde pesto. Sega segu läbi ning lisa keeduvesi. Serveeri peale puistatud seedermänniseemnete ja riivitud Parmesaniga.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*