Peedi ja sinihallitusjuustu minipirukad

Väiksed ampsu-pirukad on hea serveerida eelroa või snäkina ning sobib ideaalselt neile, kellele meeldib sinihallitusjuustule iseloomulik tugev maitse. 500 g pärmi-lehttainast saab päris palju peedi-sinihallitusjuustu pirukaid, seetõttu olen mina tavaliselt taina pooleks jaganud ning teise poolega hoopis midagi muud valmistanud – nt midagi magusat.

Ettevalmistusaeg: 20 minutit
Küpsetamisele kuuluv aeg: umbes 15-20 minutit
Kogus: 20 tk

Vaja läheb:
250 g pärmi-lehttainast
1 piklik röstitud punapeet
umbes 100 g sinihallitusjuustu (mulle meeldib, kui sinihallitusjuustu on pigem veidi rohkem)
tüümiani (võimalusel värsket)
pirukate määrimiseks muna

Koori ja viiluta keedetud punapeet õhukesteks ketasteks.

Mugavam on kasutada pikliku kujuga punapeeti, sest nendest lõigatud kettad tulevad väiksemad ning sobituvad pärmi-lehttaina pirukaruutude keskele ilusti ära. Muidugi võid kasutada ka ümmargusi peete, kuid siis tuleks nt pitsiga peediviilud väiksemateks lõigata.

Aseta lõigatud punapeediviilud hetkeks eemale ning valmista ette pärmi-lehttainas. Aseta sulanud tainas veidi jahusele tööpinnale, rulli veidi õhemaks.

Mugavam on kasutad pärmi-lehttainast, mis on pakendatud eraldi lehtedena ning ära lase tainal kaua toasoojas ülesse soojeneda, siis see paisub, kleepub teiste pärmi-lehttaina lehtedega kokku ning pead taina õhemaks rullima. Eraldi lehtedena on pakendatud nt Härmavilja Kodune pärmi-lehttaigen.

Lõika tainas ühesuurusteks ruutudeks (võid mõõta eelnevalt lõigatud peediviilude järgi). Seejärel suru nt pitsiga tainaruutudesse ringid – mitte nii sügavalt, et pits tainasse augu teeks, aga piisavalt, et ringid tugevalt näha oleksid. Aseta ringide keskele peediviilud. Tükelda sinihallitusjuust ning aseta punapeediviilude peale. Peale puista veidi tüümiani.

Tõsta tainaruudud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi kausis lahti muna ning pintselda pirukate ääred munaga üle. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 15-(20) minutit. Valmis pirukad on servadest mõnusalt kuldpruunid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*