Pikkpoiss majoneesi-juustukattega

Kuna ilmad muutuvad järjest jahedamaks, siis ka toidulaua eelistused vaikselt muutuvad. Seepärast järgmine retsept, mida teiega jagan on pikkpoiss. Pikkpoisile peale määritud majonees ning peale raputatud juustukiht annavad sellele mõnusalt krõmpsu kooriku ning mõnusa maitsenüansi.

Ettevalmistusaeg: umbes 15 minutit
Aeg küpsemiseks: umbes 60 minutit
Kogus: kuuele

Vaja läheb:
500 g seguhakkliha
1 keskmine porgand
1 dl riivsaia
0,5 dl vett
2 muna
maitseaineid – soola, pipart, muskaatpähklit

Katteks peale:
0,5 dl majoneesi (Helmann´si)
0,5 dl Parmesani juustu

Riivi porgand (kas suuremalt või väiksemalt pole oluline, porgand valmib ilusti) suurde kaussi. Lisa juurde hakkliha, riivsai, munad, vesi ja maitseained. Sega segu korralikult ühtlaseks. Vormi tainas piklikuks ning aseta kas ahjuvormi põhja või pane nt leivavormi. Vormi pikkpoiss veel pealt ilusaks ühtlaseks ning kata pealt ja külgedelt majoneesiga. Majoneesi peale puista riivjuustu.

Küpseta pikkpoissi ahjus 200 kraadi juures umbes 60 minutit, kuniks see on pealt mõnusalt kuldpruun ja krõbe.

Pakendatud hakklihasegust võib teinekord päris palju rasva eralduda – kui seda tekib ahjuvormi põhja väga palju, siis tõsta pikkpoiss serveerimiseks ümber alustaldrikule.

Serveeri pikkpoissi näiteks kartulipudru või lihtsalt kartulitega ning kõrvale tee kas hapukurgist ja hapukoorest külmkaste/salat või sibula-koorekaste.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*