Suvemaitsed pannil

On imeline, kui enda aiast on toidu tegemiseks pea kõik tooraine võtta. Kõik värske ja kodune maitseb alati teisiti – paremini, kui poest ostetu. Pärast ämma aia külastust, kui olin kõike head ja paremat endaga kaasa haaranud, tekkis õhtul mõte kogu saak üheks toiduks kokku panna, juurde lisasin ainult peekoni. Kellel on sead, nendel on muidugi ehk peekongi käepärast võtta?! 🙂

Valmistusaeg: umbes 1 h Portsjon: 6-le

Vaja läheb:
7-8 keskmise suurusega kartulit (võimalusel värskeid)
5-6 keskmise suurusega porgandit (võimalusel värskeid)
200 g aedube
3 sibulat
100 g kukeseeni
150 g (terve pakk) peekonit (Rakvere American bacon)
1 spl võid

Külma kastme tegemiseks:
1,5 dl hapukoort
1 dl majoneesi
sidrunimahla
lahkelt tilli

Pese ja koori kartulid ning porgandid. Lõika vajadusel kartulid väiksemateks tükkideks (et kõik tükid oleksid enam-vähem sama suurused). Lõika ka porgandid väiksemateks tükkideks, aga mitte liiga väikesteks! Tõsta potti, lase vesi peale ning pane pliidile.

Kui kasutad värskeid porgandeid siis ole ettevaatlik, et sa neid liiga väikesteks tükkideks ei lõika. Värsked porgandid valmivad poole kiiremini ning on oht nad liigselt pehmeks keeta.

Kui potis läheb vesi keema, siis kartulite valmimiseks kulub umbes 15-20 minutit (olenevalt, kui suured tükid on).

Samal ajal, kui ootad kartulite-porgandite valmimist, pese aedoad puhtaks ning lõika väiksemateks tükkideks (umbes 3-4 cm pikkusteks juppideks). Pane potti koos veega ning keeda umbes 10 minutit, kuniks oad on pehmed.

Lisaks kahele potile aseta pliidile pann, millele pane eelnevalt puhastatud (vajadusel väiksemaks lõigatud) kukeseened ning kuumuta neist vesi välja. Maitsesta kukeseeni soolaga.

Kui kukeseened pannil valmivad, puhasta samal ajal sibulad ning lõigu neist ribad. Kui kukeseened on kogu vee välja ajanud ning vedelik on pannilt aurustunud, tõsta kukeseened kõrvale ning aseta pannile sibulad. Lisa juurde ka umbes 1 spl võid. Prae sibul klaasjaks. Kui sibul on valmis, tõsta see kukeseentele peale ning jäta hetkeks ootele.

Prae pannil peekon krõbedaks. Peekoni praadimisel ära pannile õli lisa, kuna peekon on ise piisavalt rasvane. Ole ettevaatlik, kuum rasv võib pritsides kõrvetada! Lase valmis peekonil veidi jahtuda ning tükelda väiksemateks tükkideks ning tõsta seentele ja sibulale juurde.

Vahepeal on valminud aedoad – kurna need liigsest vedelikust, maitsesta ning tõsta seentele, sibulale ja peekonile lisaks.

Tõsta pehmeks keenud kartulid ja porgandid samale pannile, kus sa eelnevalt praadisid peekonit ning prae need kergelt läbi, et neile jumet ja lisamaitset anda. Sega kõik koostisosad omavahel kokku, tõsta korraks pannile ning soojenda koos kõik läbi.

Kõrvale serveerimiseks valmista külmkaste, milleks sega kokku hapukoor, majonees ning maitseks lisa juurde sidrunimahla ning peeneks hakitud till.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*