Kõrvitsa püreesupp porgandi ja juustuga

Ma ei ole suurem asi kõrvitsapüreesuppide armastaja, kuid see supp üllatas mind väga positiivselt. Kuna lisasin juurde röstitud porgandid, siis ei ole kõrvitsa maitse domineeriv, vaid sulandub porgandiga, andes suurepärase maitsekombo.

Valmistusaeg: umbes 45 min Kogus: 5-6-le

Vaja läheb:
puhastatud kõrvitsat 700 g (seest puhtaks tehtud ning koor eemaldatud)
350 g porgandeid
1 sibul
5 dl puljongit
80 g sulajuustu
100 g Parmesani
2 spl sojakastet
soola

Pese ja koori porgandid, tükelda väiksemateks tükkideks, piserda üle õliga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Samal ajal kui porgand valmib, tükelda kõrvitsaviilud kuubikuteks. Kui 10 minutit on möödas, lisa ahjuplaadile porganditele lisaks ka kõrvitsatükid ning rösti veel 15 minutit.

Koori ja tükelda sibul ning prae poti põhjas kuldseks. Hiljem teed sellesse potti supi.

Kui 15 minutit on möödas, tõsta ahjuplaadilt porgandid ja kõrvitsad potti, sibulale lisaks ning kalla peale puljong. Vajadusel maitsesta soolaga.

Lase segul keema tõusta ning tõsta tulelt. Saumikserda kogu poti sisu ühtlaseks, tõsta pliidile tagasi ning lisa juustud ja sojakaste. Lase supil veelkord keema tõusta.

Ole ettevaatlik! Püreesupp võib keema minnes mulksuma hakata ning on oht, et võid end ära kõrvetada.

Supile peale sobivad ideaalselt röstitud kõrvitsaseemned. Mulle isiklikult kestaga kõrvitsaseemneid süüa ei meeldi, seetõttu röstisin puhastatud seemneid. 100 g kõrvitsaseemnetele lisasin 2 spl sojakastet, 0,5 tl paprikapulbrit ning umbes 0,25 tl vürtskööment, segasin segu koos kõrvitsaseemnetega ühtlaselt läbi ning kallasin seemned ahjuplaadile. Ajasin lusikaga seemned ilusti laiali ning tõstsin eelsoojendatud ahju 165 kraadi juures umbes 15-20 minutiks. Lasin jahtuda ning puistasin supi peale, millele olin eelnevalt lisanud hapukoore.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*