Magustoidud

Rabarberi šokolaadikook

Rabarberi šokolaadikook

Esmalt šokolaadi ja rabarberi kooslusest kuuldes ei arvanud ma sellest just kõige rohkem, tundus pigem veider kooslus, kui et ahvatlev....

Loe edasi
Kohupiimakorbid

Kohupiimakorbid

Kuigi isadepäevani on veel aega, mõtlesin ükspäev, mida sellel aastal isadepäevaks isale teha. Olen eelnevad aastad talle küpsetanud tema lemmiksaiakesi...

Loe edasi
Kohupiima-mustika purukook

Kohupiima-mustika purukook

Lihtsasti valmiv purukook. Kuna kook peab enne serveerimist jahtuma, siis on soovitav seda valmistada serveerimisele eelneval õhtul. Retseptis kasutatud mustikad...

Loe edasi
Kaerahelbeküpsised banaani ja šokolaadiga

Kaerahelbeküpsised banaani ja šokolaadiga

Selle retseptiga juhtus üks vahva seik. Originaalretsepti juhiste kohaselt tuleb võtta ühe küpsise jaoks kuhjaga üks supilusikatäis tainast. Kuna kirjas...

Loe edasi
Šokolaaditükkidega kaerahelbeküpsised

Šokolaaditükkidega kaerahelbeküpsised

Head valentinipäeva! Selleks puhuks valmista sõpradele-kallimale maitsvad šokolaadised kaerahelbeküpsised! Enne veel - kas sa tead, miks seda päeva nimetatakse just...

Loe edasi
Rabarberi-pisarakook

Rabarberi-pisarakook

Kohe kui ilmad veidi kevadisemaks läksid, tekkis mul isu rabarberi-pisarakoogi järele. Värskete rabarberite saamiseni on veel aega, kuid selleks puhuks...

Loe edasi
Šokolaadiekleerid

Šokolaadiekleerid

Valmistusaeg: varu rohkem aega ja kannatust (2-3 h) Portsjon: umbes 7  ekleeri täitmiseks Šokolaadiekleeride tegemiseks valmista kõigepealt keedutainas. Keedutaina tegemiseks...

Loe edasi
Ekleerid klassikalise vaniljekeedukreemi täidisega

Ekleerid klassikalise vaniljekeedukreemi täidisega

Ekleerid kujutavad endas keedutainast pikliku kujuga koogikesi, mis on seest täidetud keedukreemiga ning pealt kaetud (enamasti) šokolaadiglasuuriga. Ekleeride (éclair) nimetus,...

Loe edasi
Keedutainas

Keedutainas

Keedutainas - nagu nimeski juba sisse kirjutatud, on tainas, mida valmistatakse keetmise teel. Taina kergituselemendiks ei ole pärm, küpsetuspulber ega...

Loe edasi
Apelsini-porgandi vormikook + glasuur

Apelsini-porgandi vormikook + glasuur

Ma ei ole suurem keekside või muude sellelaadsete kookide sõber. Küll aga mu abikaasale sellised saialised meeldivad ning seetõttu ka...

Loe edasi
Aleksandrikook

Aleksandrikook

Aleksandrikoogi päritolu üle on mitmeid arvamusi. Ühtede allikate kohaselt on päritolumaaks Soome, teistest allikatest võib lugeda, et kooki valmistati esimest korda...

Loe edasi
Vastlad ja vastlakuklid

Vastlad ja vastlakuklid

Vastlapäev (ka lihaheite-, liugu- ning pudrupäev) on liikuv püha, kuid alati kindlal nädalapäeval - teisipäeval! Sõna „vastlapäev“ tuleneb alamsaksakeelsest sõnast...

Loe edasi