Pähklikattega lõhe
Ei tea, mida õhtusöögiks valmistada? Mõnus ahjukala on alati hea valik ning miks mitte valmistada seda koos pähklitega. Kalale lisatud pähklikate on kergelt sidrunimaitseline ning lisaks ka mõnusalt krõmps.
Valmistusaeg: 15 minutit + küpsemisaeg | Kogus: 6-le |
Vaja läheb:
1 kg lõhefileed
130 g kooritud maapähkleid
1 sidruni riivitud koor
30 g parmesani
sidrunipipart, soola
kuivatatud basiilikut
6 tl maapähklivõid
Kaste:
40 g võid
3 dl piima
2 spl jahu
sidrunimahla
näpuotsaga soola
Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Haki maapähklid peeneks puruks ning tõsta kaussi. Riivi sidrunilt koor ja parmesan ning kalla pähklipuru hulka. Raputa purule juurde veidi sidrunipipart, soola ja kuivatatud basiilikut. Sega segu läbi. Lõika kalafilee parajateks tükkideks ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda fileed pealt maapähklivõiga ning kata pähklipuruga. Küpseta kalatükke ahjus 200 kraadi juures 15 minutit.
Samal ajal, kui kala valmib, valmista kaste. Kastme valmistamiseks sulata kastrulis või, lisa sulatatud võile jahu ning sega segu ühtlaseks. Alanda kuumust ning kalla juurde piim. Sega pidevalt. Lase kastmel paisuda kreemisemaks ning lisa veidi sidrunimahla ning soola. Kui kaste on paksenenud võta tulelt ning serveeri kala ning röstitud sparglite või rooskapsaga.
Retsept ilmunud Naistelehes!
Lisa kommentaar