Retseptid pildis
Suhkruküpsised ja nende kaunistamine
Välismaal on laialdasemalt levinud suhkruküpsiste kaunis glasuuriga katmine. Midagi sarnast teevad eestlased jõulude eel ja ajal piparkookidega, kuid see ei...
Loe edasiPulgakoogid
Pulgakookide valmistamise katsetus number 2. Seekord valmistasin täiesti klassikalise sisuga pulgakoogid (algselt vähemalt) ning pildistasin taaskord ülesse tegevuskäigu, et neid...
Loe edasiPulgakoogid – Oreo küpsiste ja maapähklivõiga
Pulgakookide valmistamine on mõnus nokitsemine. Koogitaina tegemine ei võta kaua aega - kõik koostisosad blendris ühtlaseks lasta ja valmis, kuid...
Loe edasiKuivatatud apelsinid
Kuivatatud apelsinid leiavad jõulude ajal mitmekülgset kasutust. Nendest saad teha lihtsad kuuseehted, kaunistada torti, asetada jõululauale dekoratiivseks efektiks või miks...
Loe edasiPiparkoogid
Käes on aasta kõige oodatum aeg - jõulukuu! Toa saab ehtida jõulurüüsse, sättida jõulusokid kaminasimsile, panna põlema küünlad, sättida kõikvõimalikud...
Loe edasiEkleerid klassikalise vaniljekeedukreemi täidisega
Ekleerid kujutavad endas keedutainast pikliku kujuga koogikesi, mis on seest täidetud keedukreemiga ning pealt kaetud (enamasti) šokolaadiglasuuriga. Ekleeride (éclair) nimetus,...
Loe edasiKeedutainas
Keedutainas - nagu nimeski juba sisse kirjutatud, on tainas, mida valmistatakse keetmise teel. Taina kergituselemendiks ei ole pärm, küpsetuspulber ega...
Loe edasiLeiva küpsetamine
NB! Antud kogused on ühe leiva tegemiseks - 30 cm pikkuse leivavormi sisse! Isetehtud leival on mitmeid eeliseid - tead...
Loe edasiVastlad ja vastlakuklid
Vastlapäev (ka lihaheite-, liugu- ning pudrupäev) on liikuv püha, kuid alati kindlal nädalapäeval - teisipäeval! Sõna „vastlapäev“ tuleneb alamsaksakeelsest sõnast...
Loe edasi